Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslavio rođendan

Dvostruki agent George Blake s 95 godina i dalje vjeran socijalističkim idealima

George Blake
Foto: Youtube
11.11.2017.
u 22:49

Posljednji preživjeli iz slavne generacije britanskih dvostrukih agenata koji od sovjetskog doba živi u Rusiji, istaknuo je da se nada da su raspad SSSR i pad komunističkog režima samo etapa na dugom putu prema pravom socijalizmu.

Britanski špijun George Blake, slavni dvostruki agent koji je špijunirao za KGB, izjavio je prigodom 95. rođendana da je i dalje vjeran socijalističkim idealima.

"Da u njih ne vjerujem bio bih već mrtav", rekao je Blake u razgovoru koji je prenio ruski državni tv-kanal Rossia 1.

"To je vjerojatno kraj mog života, ali ne i kraj puta koji čovječanstvo treba prijeći do ideala socijalističkog društva", dodao je.

Posljednji preživjeli iz slavne generacije britanskih dvostrukih agenata koji od sovjetskog doba živi u Rusiji, istaknuo je da se nada da su raspad SSSR i pad komunističkog režima samo etapa na dugom putu prema pravom socijalizmu.

Blake je bio zatvorenik Sjeverne Koreje tijekom Korejskog rata i sam je ponudio svoje usluge Sovjetima nakon što je svjedočio američkom bombardiranju civilnog stanovništva. Zatim je KGB-u dao imena nekih agenata obavještajnih službi i otkrio tajni tunel u Istočnom Berlinu koji je korišten za špijuniranje Sovjeta. Odao ga je jedan poljski dvostruki agent i George Blake je 1961. osuđen na 42 godine zatvora u Velikoj Britaniji, ali je pet godina kasnije pobjegao iz zatvora i zauvijek otišao na Istok, te stigao u Moskvu kao heroj.

"95 godina je puno za jednu osobu i jako malo za povijest čovječanstva. Uspomene na prošlost, zbog kojih ne žalim ni u kojem trenutku, potiču me da optimistično gledam prema budućnosti", naveo je Blake u poruci koju su uoči njegovog rođendana objavile ruske obavještajne službe. 

George Blake
1/16

Komentara 8

PP
pp
00:16 12.11.2017.

Idiot.

PP
pp
00:19 12.11.2017.

Sve prave socijaliste treba deportirati u Sibir. Tamo kusajte travu i uživajte u "pravom socijalizmu", a nas ostale ostavite na miru više s tim gluparijama. Valjda će se naći i koji gulag da upotpuni sliku...majko mila, "pravi socijalizam"...valjda se neće smiriti dok ne pobiju milijardu ljudi, onda će to biti "pravi socijalizam"...

KR
Krotila
00:09 12.11.2017.

i ja sam za pravi socijalizam,ali se nesmimo odreči Boga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije