Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Vukovaru

Dvojica vojnika ozlijeđena u eksploziji bombe sa suzavcem

Foto: Branimir Bradarić
1/2
11.02.2020.
u 15:13

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako je tu ručnu bombu s praškastim suzavcem aktivirao radni stroj prilikom izvođenja radova Hrvatske vojske na probnom iskapanju s ciljem pronalaska posmrtnih ostataka stradalnika Domovinskog rata. Vojnici su lakše ozlijeđeni

Dvojica pripadnika Hrvatske vojske lakše su ozlijeđena u eksploziji borbenog rasprskavajućeg sredstva sa suzavcem koje je aktivirao radni stroj prilikom probnih iskapanja u Vukovaru koja se provode u sklopu potrage za nestalim osobama. Prema navodima policije radi se o eksplozivnoj napravi oznake BRS-879-AF-1 koju je na mjestu pronalaska uništio policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OS RH u Vinkovcima brigadni general Mijo Validžić rekao je kako se zapravo radi o sitnom incidentu koji je izazvao lažnu paniku.

Pojasnio je kako se zapravo radi o šok bombi s praškastim suzavcem koji se prilikom aktiviranja rasprši i tada izaziva privremeno onesposobljavanje ljudi bez zaštitne maske u trajanju od desetak minuta. To kod zahvaćenih osoba izaziva nadražaj očiju, peckanje, nemogućnost gledanja, jako suzenje, kašalj, otežano disanje i gušenje.

Dvojica vojnika odmah posije događa su prebačena u vukovarsku bolnicu gdje su im isprane oči i stavljene kapi poslije čega su se vratili na posao i nastavili dalje raditi.

I sami su novinarima prenijeli kako se osjećaju dobro i da nemaju nikakvih zdravstvenih problema. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije