Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
put u stratosferu

Dvojica učenika u svemir lansirala astronauta od lego-kockica

Blatni nogomet
Foto: Pixsell
1/2
26.01.2012.
u 15:50

Učenici (17) pomoću balona napravili su svemirski brod te na njega postavili plastičnog čovjeka kojeg su onda lansirali u stratosferu

Dvojica učenika iz Kanade objavila su na YouTubeu snimku lansiranja u svemir čovjeka napravljenog od lego-kockica, piše Telegraph. Sami su napravili svemirski brod te svoju igračku poslali u stratosferu.

Matthew Ho i Asad Muhammad, obojica 17-godišnjaci, koristili su se vremenskim balonom koji su naručili na internetu i pomoću njega njega napravili improvizirani svemirski brod od stiropora te na njega postavili plastičnog astronauta s kanadskom zastavom kojeg su zatim poslali u stratosferu. Lecourgos Papathanasakis, ravnatelj srednje škole koju učenici pohađaju, potvrdio je čudesno putovanje u svemir.

U snimci se vidi kako "svemirski brod" napušta Zemlju, prolazi kroz oblake te naposljetku dolazi u tamni prostor, odnosno svemir.

Kanadski mediji izvijestili su da su za balon bile zavezane četiri kamere i mobitel s GPS-om preko kojeg su pratili putovanje. Balon je bio napunjen helijem, a cijela ekshibicija  učenike je stajala oko 500 dolara.

Ključne riječi

Komentara 2

IN
InfoMan
11:06 27.01.2012.

Nije li pretjerano meteo balon zvati svemirskim brodom? Ima nekoliko filmova gdje su ljudi pustali balone sa iPhonovima pa nisu bili \"astronauti\"

UK
Ugo Kajvez
13:40 27.01.2012.

Uahahahaha ............... brijantno !! ............ svaka čast mladim ljudima !! .............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije