Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 60 dana pritvora

Mladi silovatelji pušteni kako bi se mogli školovati

filip brala
Foto: Filip Brala/PIXSELL
08.01.2014.
u 19:45

Početkom studenog petorica mladića iz jednog zadarskog sela u noćnim su satima na zadarskoj plaži zvjerski seksualno zlostavljali zadarsku srednjoškolku

Dvojica od pet osumnjičenih za silovanje maloljetnice na zadarskoj plaži puštena su na slobodu nakon što su ispitani svi svjedoci. Zvjerstvo u kojem su okrivljeni početkom studenog lani na jednoj zadarskoj plaži noću satima seksualno zlostavljali 17-godišnju Zadranku šokiralo je Hrvatsku.

U pritvoru 60 dana

Policija je o slučaju, koji je prvo okarakteriziran kao blaže kazneno djelo, odnosno kao spolni odnos bez pristanka, šutjela danima. No ubrzo je prekvalificiran u silovanje. Javnost je danima špekulirala jesu li mladići u dobi od 16, 17, 19 i 21 godinu ubacili djevojci drogu u piće ili iskoristili njezino konzumiranje alkohola, a sve je dobilo dodatnu težinu kada je otkriveno da su dvojica silovatelja, što je policija prešutjela, prije godinu i pol na Velebitu zvjerski zlostavljala bređu kobilu – iz utrobe su joj izvadili i bacili ždrijebe, a meso su raskomadali i odnijeli. U ponedjeljak su nakon 60-dnevnog pritvora zbog silovanja na slobodu puštena dvojica osumnjičenika. Ostaloj trojici sudac istrage produljio je pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i s obzirom na prijašnju osuđivanost. Potvrdio nam je to sudac Boris Radman.

U pritvoru će ta trojica najvjerojatnije ostati do podizanja optužnice ako ne plate jamčevine od milijun, 850.000 i 800.000 kuna. Dvojica maloljetnika puštena su da bi mogla pohađati srednju školu, a određena im je zabrana približavanja 17-godišnjakinji na manje od 200 metara te još tri mjere opreza.

Nadaju se da nije istina

Majka silovane djevojke nije željela komentirati njihovo puštanje na slobodu. Otac jednog od njih rekao je da nema komentara. Ni u selu odakle su maloljetnici nisu htjeli javno ništa reći.

– Teško da će vam tu netko javno govoriti o svemu jer je malo misto i svatko svakoga zna. Naravno da svi to osuđuju. Neki se nadaju da to nije istina jer to su dečki koje stalno viđamo i nitko normalan to ne može ni pomisliti, a kamoli napraviti. Ako su krivi, treba ih najoštrije osuditi, a prije svega nam je žao te djevojke – kaže nekolicina mještana.

>> Silovateljima Zadranke prijeti do 15 godina zatvora

Komentara 27

1A
1A
11:28 08.01.2014.

Nadam se da ima postenih i hrabrih gradjana koji znaju sto im je ciniti. Apeliram i na zatvorenike da ispostuju zatvorski kodeks sto se onih u pritvoru tice. Vlasnicima rasplodnih konja sa Velebita savjetujem da ne traze kobile za rasplod,d, jer evo vec ima 5 komada stoke.

LE
Lenovo34
12:15 08.01.2014.

20 godina zatvora najmanje svima.

Avatar Seugushi Kolkopushi
Seugushi Kolkopushi
12:00 08.01.2014.

bagru u bajbukanu do isteka roka trajanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije