Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Dubrovniku

Dvojica se mladića utopila, suputnice isplivale iz automobila

dubrovnik nesreća (1)
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/8
26.11.2010.
u 09:09

Poginuli su Dario Marić (31) i Ivan Stjepić (28), a lakše su ozlijeđene Samanta Krenus (22) i Sabina Z. (16)

Dario Marić (31) i Ivan Stjepić (28) poginuli su u stravičnoj nesreći u noći na petak, dok su Samanta Krenus (22) i Sabina Z. (16) lakše ozlijeđene. Četvero mladih bilo je u renaultu dubrovačkih oznaka koji je dvadesetak minuta poslije ponoći sletio u more na ušću Rijeke dubrovačke u Sustjepanu.

Uspjele isplivati

Djevojke su, za razliku od mladića, uspjele isplivati te su lakše ozlijeđene i u šoku su.

– Vraćao sam se s posla i iza leđa sam čuo auto kako se kreće prebrzo. Nakon nekoliko sekundi, čuo sam da je nešto pljusnulo u more. Potrčao sam prema tom mjestu i vidio auto. Jedna cura već je izašla i doplivala do obale pa sam joj dao ruku da izađe na kopno. Počela je vikati:

“Prijateljica mi je tamo, spasi mi prijateljicu, molim te!”. Skočio sam u rijeku. Doživio sam šok od hladnoće. Doplivao sam do mjesta gdje je bio auto koji je već potonuo. Vidio sam da je i ova druga cura isplivala. Bila je u nesvijesti, s licem uronjenim u vodu.

Odvukao sam je do obale, gdje mi ju je pomogla izvući prva cura. Pitao sam ima li još koga u automobilu i rekla mi je da imaju još dva momka. Ponovno sam se vratio na mjesto gdje je auto potonuo. Zaronio sam više puta, ali zbog zamućenosti rijeke i brze struje nisam mogao ništa više učiniti – vidljivo šokiran priča konobar Mirsad Agović s Korčule koji živi u Sustjepanu.

Pokušali smo razgovarati sa Samantom Krenus, ali bila je kod istražnog suca. Njezina majka Blaženka Krenus u telefonskom je razgovoru prepričala što joj je kći rekla.

Spasio djevojku

– Kazala mi je da je Dario svom prijatelju Ivanu dao da vozi njegov automobil jer je on nešto popio. Nakon što su sletjeli u vodu, Ivan je pokušao izaći iz auta, a Dario se prebacio na stražnju klupu i izgurao Sabinu, koju zna od njezina rođenja. Spasio ju je, a on ostao u autu. Samanta je uspjela otvoriti vrata i isplivati. Zvala je u pomoć pa je netko skočio u more – kazala je Blaženka Krenus.

Komentara 33

TR
traper
20:29 27.11.2010.

Trebalo je vidjeti na Novoj u dnevniku, kako ta fufica,našminkana kao porno glumica daje \"ekskluzivni \" intervju u kojem nije spomenula ni tog konobara a naravno nije spomenula ni dečke koji su \"spušili\". Ovaj svijet je svakim danom bliže PAKLU.

MA
mare0801
20:45 27.11.2010.

traper znala sam da neće dugo proći da se ne pojavi komentar na prilog u dnevniku,potpuno se slažem s tobom jer sam i sama šokirana izgledom i prezentacijom dotične Samante,koja hladno i hvaleći svoju pribranost na polupismenom hrvatskom opisuje događaj,ne spominjući tog jadnika koji ih je izvlačio.Izgled uopće neću komentirati.Saučešće obiteljima nastradalih.

TP
trener plivanja
06:46 01.12.2010.

Što učiniti u slučaju slijetanja vozila u vodu: 1. Otvoriti prozor vozila dok još možemo (razbiti staklo - probiti zračni jastuk) 2. Udahnuti puna pluća zraka, začepiti nos, pružiti ruku kroz prozor 3. Pričekati dok nas voda izbaci na površinu 4. Doplivati do obale ili pozvati pomoć - sućut obiteljima poginulih mladih muškaraca p.s. poželjno imati u vozilu plutajuće predmete koje u trenutku potapanja čvrsto primimo da bi nas brže izbacili na površinu više: Josip Šimunović www.fit-forever.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije