Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILI NA HITNOJ

Dvojica pijanih tražitelja azila napravila incident u Zagrebu: Jedan je ugrizao policajca

Zagreb: Rijetko viđen potpuno prazan Importane centar
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
03.06.2020.
u 11:31

Zagrebačka policija izvijestila je da je riječ o 34-godišnjem državljaninu Alžira i maloljetnom državljaninu Libije, a obojica su tražitelji međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj

Zbog pravljenja nereda u pothodniku Importanne centra policija je sinoć uhitila dvojicu pijanih tražitelja azila. No s neredima nisu prestajali ni nakon uhićenja pa je tako jedan od njih, inače maloljetnik, napao i ozlijedio policajca te razbio staklena vrata.

Do incidenta je došlo sinoć oko 21 sat. Zagrebačka policija izvijestila je da je riječ o 34-godišnjem državljaninu Alžira i maloljetnom državljaninu Libije, a obojica su tražitelji međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj. Policija također navodi da su po dolasku uočili da su obojica bila u vidno alkoholiziranom stanju, ali su odbila alkotest. 

– Narušavali su javni red i mir u pothodniku trgovačkog centra. Ujedno se obojica dovode u svezu s počinjenjem više kaznenih djela. Kako su obojica otprije imala više ozljeda, dovedena su u službene prostorije. Međutim, maloljetnik je i dalje u službenim prostorijama nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, pružao aktivni otpor te se pokušao udaljiti iz postaje, nakon čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Potom u jednom trenutku maloljetnik napada policijskog službenika tako što ga je ugrizao. Nadalje, ničim izazvan, udarcem je razbio staklenu stijenku vrata – priopćili su iz zagrebačke policije.

Na kraju je intervenirala i hitna koja je maloljetnog napadača prevezla u Klaićevu bolnicu, gdje mu je sanirana posjekotina, a policijskom službeniku pružena je pomoć u KBC-u Sestre milosrdnice.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
11:58 03.06.2020.

Bit će toga još,pa neka kad im se vjeruje i daje za pravo.Po mojem vratiti odakle su došli i sve u redu pa neka se žale kome hoće !

DU
Deleted user
12:09 03.06.2020.

Pa zar za muslimane konzumiranje prema kuranu nije snrtni grijeh?

MA
malitrn
12:54 03.06.2020.

Nekužim zakaj ga murja nije obradila temeljito. Tako da zatraži azil u shithole zemlji u koju spada takava životinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije