Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPĆEOPASNA RADNJA

Dvojica optužena zbog bacanja bombi na zadarsku policiju

policija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
04.09.2018.
u 15:11

U eksploziji bombe popucala su stakla i oštećena je fasada zgrade

Dvojica muškarca u dobi od 47 i 56 godina optuženi su zbog općeopasne radnje, a optužnicu je protiv njih podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru.

Mlađeg muškarca tereti se da je na traženje starijeg muškarca 5. prosinca 2017. u 00.40 pješice došao do vanjske ograde PU zadarske gdje je zatim u dvorište bacio ručnu bombu M-75 koja je pala u neposrednu blizinu ulaza u prostorije pritvorske jedinice policijske postaje. Učinio je to iako je znao da time ugrožava živote i imovinu.

U eksploziji bombe popucala su stakla i oštećena je fasada zgrade. Istu stvar 47-godišnjak je učinio i 16. travnja 2018. u 2.30, s tim da je ovaj put u dvorište policije bacio eksplozivnu napravu koja se sastojala od 200 grama TNT-a s detonatorskom kapislom.

Osim za bombaške napade na policiju, 47-godišnjak je optužen i za nedozvoljeno držanje oružja. Tužiteljstvo je zatražilo i da se obojici optuženika produlji istražni zatvor.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:09 04.09.2018.

Vracaj to u Siriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije