Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirani u Zagrebu

Kinez pušten kući, Hrvat koji je bio u Kini čeka rezultate na koronavirus

fran mihaljević
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
08.02.2020.
u 17:49

Muškarac koji je pušten kući je državljanin Kine, a rezultati pretraga hrvatskog građanina bit će poznati za nekoliko sati

Dva muškarca danas su primljena i izolirana u zagrebačkoj klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević zbog sumnje na zarazu koronavirusa. Ipak, jedan od muškaraca ubrzo je pušten kući jer je utvrđeno kako nije zaražen koronavirusom.

Muškarac koji je pušten kući je državljanin Kine, a rezultati pretraga hrvatskog građanina bit će poznati za nekoliko sati, piše 24 sata.

Jedan muškarac je prije mjesec dana došao iz Kine te je izoliran zbog kašljanja i povišene temperature, dok drugi nije bio u Kini, međutim bio je u kontaktu s majkom koja je boravila ranije u Kini.

"Riječ je o jednom hrvatskom građaninu koji se jučer vratio iz Kine gdje je boravio mjesec dana i prebolio virozu. Po povratku u Hrvatsku razvio se kašalj uz povremenu temperaturu zbog čega je pregledan u zaraznoj. On će, s obzirom na boravak u Kini, biti pod izolacijom i podvrgnut testiranju", rekao je Vili Beroš Hini.

Drugi sumnjivi slučaj je, kaže Beroš, Kinez iz Belgije. "On nije boravio u Kini, ali je bila njegova majka koja je sada u Belgiji. Pošto ima virozu bit ćemo oprezni i pratiti situaciju".

Ministar zdravstva Vili Beroš ističe i kako se radi o predostrožnosti te će se prema pacijentima postupati sukladno pravilima struke. Poručio je i kako mjesta za paniku nema.

Ključne riječi

Komentara 9

PR
prajdali100
17:23 08.02.2020.

Ma biće to ok treba se čuvati propuha.Treba izbjegavati oprati kosu i odmah sjesti na motor.

IL
ilustrator
17:17 08.02.2020.

split..ništa osijek..ništa rijeka..ništa zagreb? toliko ih navija,.toliko je nestrpljivih

DU
Deleted user
17:17 08.02.2020.

Koje mjere kinezi poduzimaju a on se širi ko lud ne daj bože da uđe u Hrvatsku mi sa našim mjerama bi se porazboljevali za dva tjedna svi kompletno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije