Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dvojica iz Kutine privedeni zbog podmetanja eksplozivne naprave i oružja

20.11.2008.
u 11:30

Kutinska policija, u suradnji s Odjelom kriminalističke policije sisačko-moslavačke Policijske uprave, dovršila je kriminalističku obradu nad dvojicom hrvatskih državljana iz Kutine u dobi od 30 i 19 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjiva djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, uništenja i oštećenja tuđe stvari i nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičenici su jučer uz kaznenu prijavu dovedeni u Istražni centar Županijskoga suda u Sisku, gdje im je istražni sudac odredio 48-satni pritvor, izvijestila je danas sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Osnovano se sumnja da su oba osumnjičena u kući 30-godišnjaka izradili eksplozivnu napravu koju su 15. studenoga u 22.45 sati postavili i aktivirali u Kutini iznad brave na vratima kioska. U eksploziji je kiosk oštećen, a nakon nje osumnjičenici su se udaljili pri čemu nisu ništa uzeli.

Osumnjičenici su istog dana oko 21.30 sati eksplozivnu napravu postavili i aktivirali u napuštenoj zgradi pokraj gradskog bazena u Kutini, pri čemu je oštećen zid.

Zbog sumnje da su počinili ta kaznena djela, osumnjičenici su uhićeni 18. studenoga te je nad njima provedena kriminalistička obrada u kojoj je utvrđeno da su ih i počinili.

Također je na temelju naloga Županijskoga suda u Sisku izvedena premetačina stanova obojice osumnjičenika te je u domu 30-godišnjaka pronađena cijev puškomitraljeza, 23 komada puščanog streljiva i jedno streljivo za pištolj, dva spremnika za streljivo za automatsku pušku, lovačka patrona, kubura ručne izrade, 16 ručno izrađenih štapina, crni prah nalik na barut te puška M-48 sa skraćenom cijevi.

U domu 19-godišnjaka pronađena je jedna ampula punjena privrednim eksplozivom "vitezitom" i jedna lovačka patrona. Pronađeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva oduzeti su.

Uz kaznenu prijavu zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, protiv obojice je podnesen i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije