Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREMETILI SE PLANOVI HDZ-U

Dvojica HDZ-ovaca s izborne liste u samoizolaciji, stranka otkazuje aktivnosti

Josip Škorić i Ivan Radić
Foto: PIXSELL
1/3
21.06.2020.
u 16:44

Osim HDZ-ovcima koronavirus je zadao muke u kampanji i HNS-u. Naime, vlastitom odlukom u samoizolaciji je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, najveći politički kapitalac na toj listi za Slavoniju. I on je bio u kontaktu s istim ugostiteljem

Dva kandidata s liste HDZ-a za četvrtu izbornu jedinicu, konkretnije obojica iz Osječko-baranjske županije, završila su u samoizolaciji jer su bili u kontaktu s osječkim ugostiteljem kojem je jučer potvrđena korona. Riječ je o Ivanu Radiću, čelniku osječkog HDZ-a, i Josipu Škoriću, predsjednik uprave Hrvatskih cesta.

- Sinoć sam dobio informaciju da je prijatelj s kojim sam bio u kraćem, ne i bliskom kontaktu pozitivan na koronavirus. Iako nemam nikakvih simptoma odmah sam se samoizolirao i javio doktoru. Postupam po uputama epidemiologa i bit ću u samoizolaciji dok mi ne kažu drugačije. Opreza nikad dosta tako da vas ovim putem obavještavam kako neću biti javno aktivan narednih dana, ali na mobitelu sam i uz računalo što god da treba - poručio je Radić putem Facebooka.

Svakako je to poremetilo planove u kampanji.

- Aktivnosti koje je smo u ime kandidata HDZ-a s područja Osječko-baranjske županije IV. Izborne jedinice najavili za 21. i 22. lipnja se otkazuju. Osječko-baranjska županija danas bilježi pet novooboljelih osoba, a s jednom od njih tijekom posljednjih tjedan dana dva su kandidata s naše liste bila u kratkom kontaktu. Oba kandidata svojevoljno su se odlučila za samoizolaciju te su se javili epidemiološkoj službi Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. S obzirom na novonastalu situaciju, a s ciljem odgovornog ponašanja i zaštite naših sugrađana, odlučili smo otkazati posjete manifestacijama i stranačkim organizacijama. 

O idućim terenskim aktivnostima kandidata s liste HDZ-a IV. Izborne jedinice s područja Osječko-baranjske županije izvijestit ćemo vas nakon savjetovanja s nadležnom epidemiološkom službom i u koordinaciji s Nacionalnim stožerom. Zaštita zdravlja ljudi i njihova sigurnost su nam ispred svega, a predizborne aktivnosti nastavljamo putem društvenih mreža i pozivamo vas na nas pratite na Facebook, Instagram i Twitter profilima naših kandidata - izvijestio je HDZ-ov Izborni stožer IV. izborne jedinice.

Osim HDZ-ovcima koronavirus je zadao muke u kampanji i HNS-u. Naime, vlastitom odlukom u samoizolaciji je i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, najveći politički kapitalac na toj listi za Slavoniju. I on je bio u kontaktu s istim ugostiteljem. 

 

Ključne riječi

Komentara 9

ZZ
Zeko_zna
17:00 21.06.2020.

Znači ..HNS i HDZ kontaktirali istog zaraženog

VI
vidum
17:08 21.06.2020.

Ako otkazuju aktivnosti, znači li to da će biti neaktivni.

KE
kelj
17:45 21.06.2020.

HDZ-ovci odustaju od aktivnog djelovanja, ali nastavljaju s pasivnim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije