Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna noć na cestama

Tragedija kod Čakovca: Poginuli pješaci su roditelji četvero djece

Policija/Ilustracija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
27.10.2018.
u 12:19

Nesreće su se dogodile kod Čakovca gdje je komi naletio na dvoje pješaka, usmrtio ženu i muškarca te u Osijeku gdje je u sudaru dva vozila poginuo je vozač

Crna noć na hrvatskim cestama odnijela je tri života. U prometnoj nesreći u međimurskom selu Štefancu noćas oko 4 sata kombi
vozilo naletjelo je na dvoje pješaka. Na licu mjesta poginula je 27-godišnja pješakinja, a 31-godišnjak je preminuo jutros u Županijskoj bolnici Čakovec u koju je prevežen nakon nesreće.

Poginuli su, kako doznajemo, supružnici. Biljana i Kristijan O. u Kotoribi su uredili staru kuću u kojoj su živjeli sa četvero djece. Još nije poznato što su u 4 sata radili na cesti, dvadesetak kilometara od Kotoribe.

Nesreća se dogodila na cesti D-20 blizu kafića. Kombi vozilom križevačkih registarskih oznaka je upravljao 52-godišnji vozač s područja Koprivničko-križevačke županije. Nije bio pod utjecajem alkohola. Pješaci nisu nosili reflektirajuće prsluke. U selu kažu da na toj prometnici nema pješačke staze i samo je jedan pješački prijelaz, pa je "ruski rulet" prijeći cestu.

Detalji nesreće još se utvrđuju, pa nije poznato jesu li pretrčavali cestu ili je vozilo na njih naletjelo kad su hodali uz rub prometnice. Cesta je za promet bila zatvorena od 4.37 do 7.51 sati.

Supružnici (nevjenčani) Biljana i Kristijan do tri su sata bili u posjetu rođacima u Kotoribi, a onda je navodno Kristijan predložio da odu u romsko naselje Kuršanec, odakle je rodom. U auto je sjelo nekoliko osoba, među kojima je bio i brat poginulog. 

- Jako su puno popili i rođaci su ih htjeli zadržati, da ne idu takvi usred noći na cestu. No, Kristijan je odbio. Kako sam čuo, u Štefancu su se zaustavili jer su se nešto porječkali oko toga tko će dalje voziti, Kristijan ili njegov brat. Kristijan je ljutit izašao iz auta, Biljana je krenula po njega, i naletio je na kombi. Samo se, kažu, čuo strašan prasak - ispričao nam je stric poginule.

O djeci, od kojih dvoje idu u školu, a jedno u vrtić, brigu će, veli, preuzeti Biljanina majka.

- Obitelji su u velikom šoku, ali odmah smo rekli da ćemo im svi pomoći koliko treba oko djece - kaže Đuro Oršuš, jedan od Biljaninih rođaka.

Kod Darde poginuo vozač (32)

Kako javlja PU Beli Manastir, u noći s petka na subotu u Švajcarnici kod Darde u sudaru dva osobna vozila smrtno je stradao 32-godišnji vozač.

Pukom srećom nitko nije ozlijeđen u bizarnoj prometnoj nesreći koja se oko 19:25 sati odigrala u Zagrebu.

Vozač BMW-a vozilom se zaletio kroz križanje Slovenske i Ulice grada Mainza te neopreznom vožnjom završio na terasi kafića, pri tom ozlijedio samo sebe i uništio nekoliko stolova.

 

Komentara 4

BE
Bel
13:38 27.10.2018.

Strasna tragedija, prejadna djeca.

AN
ante94
10:47 27.10.2018.

Imamo mi crnu godinu, da je samo noć bilo bi još dobro.

Avatar adminjepeder
adminjepeder
11:57 27.10.2018.

A "KOMI" je?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije