Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

Dvojac u tegljaču švercao migrante, zaustavljeni na autocesti kod Novske

Milan Šabić/Pixsell
04.12.2020.
u 10:47

Okrivljenici su, osnovano se sumnja, migrante smjestili u tovarni prostor teretnog automobila sa skupom vozila (tegljač) bez ugrađenih sjedala, grijanja i adekvatne ventilacije, kojim je upravljao okrivljeni 32-godišnjak u smjeru Zagreba

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je ispitalo prvoosumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Srbije (1988.) i državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljeni 32-godišnjak i okrivljeni 40-godišnjak 1. prosinca 2020., nakon međusobnog dogovora i dobivenih uputa od nepoznatog organizatora krijumčarenja ljudi, u cilju da se okrivljeni 32-godišnjak okoristi za tri tisuće eura, a okrivljeni 40-godišnjak za tisuću eura, u okolici Okučana preuzeli više stranih državljana za koje su znali da se nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske.

Okrivljenici su, osnovano se sumnja, migrante smjestili u tovarni prostor teretnog automobila sa skupom vozila (tegljač) bez ugrađenih sjedala, grijanja i adekvatne ventilacije, kojim je upravljao okrivljeni 32-godišnjak u smjeru Zagreba, dok se okrivljeni 40-godišnjak kretao osobnim automobilom ispred njega kao tzv. prethodnica kako bi ga upozoravao na policijske ophodnje na cesti.

Policija je okrivljenike zaustavila u blizini Novske na autocesti A3 Lipovac–Zagreb.
 
Okrivljeni 32-godišnjak ispitan je u ovom državnom odvjetništvu te je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela, što je prihvaćeno te mu je određen istražni zatvor iz navedenih osnova. Okrivljeni 40-godišnjak pušten je da se brani sa slobode, jer je u odnosu na njega ocijenjeno da ne postoje pretpostavke za određivanje istražnog zatvora.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:33 04.12.2020.

Kako je prešao granicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije