Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENA PRIJAVA

Dvojac prijavljen zbog pustošenja šuma: Šteta veća od 100.000 kuna

suma
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
18.06.2021.
u 12:05

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnesena kaznena prijava

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su zbog počinjenih kaznenih djela pustošenje šuma, zlouporaba položaja i ovlasti i krađe, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 47 i 64 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 47-godišnjak od sredine rujna do kraja listopada prošle godine na području Gvozda, u mjestu Gornja Trstenica počinio kazneno djelo pustošenje šuma. Njega se sumnjiči da je nakon kupnje šume od 69-godišnje vlasnice angažirao muškarca za sječu i izvlačenje drvne mase koji je od 62 doznačena stabla izvršio sječu 124 razna stabala, pričinivši štetu od 32.063 kune.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 47-godišnjak  isto kazneno djelo počinio i od sredine listopada 2019. godine do sredine ožujka 2020. godine, u mjestu Gornja Čemernica na području Gvozda. Naime, njega se sumnjiči da je na štetu 69-godišnjakinje i 72-godišnjakinje, posjekao 417 raznih stabala, pričinivši štetu od 59.104 kune.

Također je utvrđeno da je 47-godišnjak i u vremenu od početka rujna 2019. do prosinca 2020. godine, u mjestima Gornja Čemernica i Bukovica na području Topuskog, s više katastarskih čestica vlasništvo nadležne šumarije posjekao i ukrao 318 raznih stabala, pričinivši ukupnu štetu od 29.218 kuna.

Nadalje je utvrđeno da je 64-godišnjak, kao zaposlenik trgovačkog društva koje je licencirano za otpremu drvne mase, u razdoblju od lipnja 2019. do sredine ožujka 2020. godine, na poticanje 47-godišnjaka izdao popratnice u koje je unosio neistiniti sadržaj o porijeklu drvne mase te omogućio stavljanje u promet drvne mase pribavljene kaznenim djelima Krađe i Pustošenje šuma, čime je počinio kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnesena kaznena prijava i to protiv 47-godišnjaka za pustošenje šume, krađe i zbog poticanja na kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti, a protiv 64-godišnjaka zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

VIDEO Dr. Beck: Nikad neću zaboraviti čovjeka koji je zbog krpelja ostao hendikepiran

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije