Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Dvogodišnji Josip ujedinio sportaše i Hrvatsku: Organizira se nogometni turnir za njegovo liječenje

12.09.2021.
u 14:23

Sav prihod od nogometnog turnira ide za liječenje dječaka koji mora biti s roditelja 23. rujna u Pragu. S obzirom da je riječ o jako rijetkom tumoru, nije poznato koliko će novca biti potrebno za liječenje.

Liječenje dvogodišnjeg Josipa Lauša ujedinilo je Hrvatsku. Kako bi se sakupio potreban novac, prijatelji obitelji su se ujedinili i organizirali trodnevni nogometni turnir od 17 do 19. rujna u Savskom Gaju u Zagrebu na kojem je do sada prijavljeno više od 130 ekipa. 

Mališan ima toliko rijedak tumor kakav u Hrvatskoj nije zabilježen 30 godina, a liječenje koje bi mu moglo spasiti život mora nastaviti u Češkoj. 

Više o turniru i aukciji potpisanih dresova sportaša koja će zasigurno privući pažnju mnogih ljubitelja sporta, ispričao nam je Domagoj Švigač.

-  U četvrtak imat ćemo oko 20 utakmica na kojima će igrati igrači iz Savskog gaja i okolnih kvartova. Glavni dio je u petak, subotu i nedjelju, uzevši da je vrhunac turnira u nedjelju kad će biti aukcija majica - objasnio je. 

Na turniru će sudjelovati 32 veteranske ekipe. Kad je riječ o seniorima, do sad se prijavilo 85 ekipa i očekuje se da će ta brojka nastaviti rasti. Prijave su još uvijek otvorene za seniore. 

Potpisane dresove donirali su brojni sportaši kao što je Mateo Kovačić, Domagoj Vida, Danijel Subašić, Milan Badelj, Šime Vrsaljko, Bruno Petković, Emir Dilaver, Kruno Simon, Mislav Oršić i mnogi drugi. Dres Marka Livaja osim njega potpisali su i drugi igrači Hajduka. Dres uz Nenada Bjelicu potpisali su svi igrači Osijeka, a Franjićev i svi igrači Dinama. 

1/21

Aukcija je u nedjelju oko 16:00 sati. 

- Nismo očekivali ovakav odaziv - priznao nam je Švigač, navodeći kako su brojni poznati podijelili poziv za nogometni turnir kao što su Ivan Perišić, izbornik Zlatko Dalić, Ella Dvornik. 

Sav prihod od nogometnog turnira ide za liječenje dječaka koji mora biti s roditelja 23. rujna u Pragu. S obzirom da je riječ o jako rijetkom tumoru, nije poznato koliko će novca biti potrebno za liječenje. 

Na turniru će se moći kupiti i majice na kojima je plavo srce s natpisom 'Srce za Josipa' s logom vuka, koji je najdraža životinja dvogodišnjaka. 

 

 

 

 

Komentara 1

AZ
AD.zd2508
21:28 12.09.2021.

Hajdemo, dobri ljudi. Pomozimo djecaku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije