Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Preminula zlostavljana curica (2) iz Nove Gradiške: Posebnim riječima od nje su se oprostili u Klaićevoj

Klaićeva bolnica
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/2
04.04.2021.
u 15:46

Roditelji djevojčice su dobili 30 dana istražnog zatvora pod sumnjom da su oni bili ti koji su nanijeli djevojčici teške ozlijede.

Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja curica iz Nove Gradiške preminula je danas u Klaićevoj bolnici. O njezinoj smrti izvijestila je bolnica. 

''S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru'', navodi se u priopćenju. 

Podsjećamo, djevojčica je završila u Klaićevoj bolnici nakon što su je u teškom stanju prebacili iz bolnice u Novoj Gradišci. Njezini roditelji su dobili 30 dana istražnog zatvora pod sumnjom da su oni bili ti koji su nanijeli djevojčici teške ozlijede. Oni se trenutno nalaze u zatvoru u Požegi

VIDEO: Majka djevojčice dolazi na Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu

Podsjećamo, Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu oglasilo se ranije priopćenjem u kojem stoji kako su u subotu, 3. travnja obavljene dokazne radnje prvog ispitivanja hrvatske državljanke rođene 1997. i hrvatskog državljanina rođenog 1994. godine.

Riječ je, podsjećamo, o djetetovim roditeljima, 24-godišnjoj majci i 27-godišnjem ocu. Doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv oboje okrivljenika zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela povrede djetetovih prava, kao i da je prvookrivljenica počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede.

- Prvookrivljenica i drugookrivljenik su ispitani zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri kaznena djela povrede djetetovih prava počinjenih u stjecaju. Osnovano se sumnja da su kao roditelji grubo zanemarivali svoje dužnosti podizanja djeteta, odnosno da nisu vodili brigu o zdravlju troje maloljetne djece te su se propustili brinuti o osnovnim higijenskim potrebama i osiguranju higijenskih uvjeta i urednosti prostora u kojem djeca borave - navodi se u priopćenju kojeg je ranije objavilo Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu

Osnovano se sumnja i da su roditelji počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava, odnosno da su usljed fizičkog postupanja prema maloljetnom djetetu (2018.), svjesni pritom da time ugrožavaju psihofizički razvoj djeteta, nanijeli djetetu brojne lake ozljede.

Kako smo ranije doznali, postoji osnovana sumnja i da je majka počinila kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede, odnosno da je u srijedu, 31. ožujka ove godine u obiteljskoj kući u Novoj Gradiški udarcima šakama po glavi i tijelu curici nanijela teške i po život opasne ozljede, svjesna pritom krhkosti djeteta.

VIDEO: Otac djevojčice dolazi na Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu


 

Komentara 112

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
16:03 04.04.2021.

još nemamo imena i prezimena počinitelja, njihove fotografije? o čemu se ovdje radi, novinari? tko to vrši pritisak na vas??????? 24 sata ne dozvoljava komentare? jel to normalno????

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
16:03 04.04.2021.

Volio bih cuti/procitati argumente protivnika smrtne kazne, makar za slucajeve poput ovoga i onoga u Puli (ubojstva djece). A i kad bi nadlezni za ovaj slucaj u centru za socijalni rad pobrali bar 3 cetiri godine zatvora, onda bi u u buducnosti socijalni radnici malo bolje radili svoj posao i pazili sto rade, Njihov/i otkaz/i, djete od dvije godine nece vratiti. Pokoj vjecni maloj.

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
15:53 04.04.2021.

Anđele dragi nek ti nevina duša nađe mir u krilu Gospodnjem. Poćivaj u miru kraljevstva božijeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije