Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Dvije žene slijepom 67-godišnjaku ukrale 6.800 eura

euri,novac,pare,nofci
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
13.11.2013.
u 13:28

Ispao sam naivan i nažalost skupo platio tu školu, rekao je Miloš Kerić

U svega par minuta Vukovarac Miloš Kerić (67) ostao je bez ušteđevine koju je marljivo prikupljao cijeloga života.

– Ispao sam naivan i nažalost skupo platio tu školu. Njih dvije, koje su se predstavile kao radnice Medike iz Osijeka, ukrale su mi 6.800 eura što mi je cjeloživotna ušteđevina, riječi su Kerića koji je od rođenja slijep i već deset godina živi sam.

Krađa se dogodila u prošli četvrtak kada su mu na vrata zakucale dvije ženske osobe i rekle da će mu izmjeriti tlak i prekontrolirati cirkulaciju. Kaže da ne pristaje rado na takve ponude ali da ih je ovaj put pustio u kuću s obzirom da je i sam nekada radio u vukovarskoj bolnici. Očigledno već uhodan tim prvo mu je izmjerio tlak poslije čega su krenuli sa postupkom kontrole cirkulacije.

– Rekle su mi da legnem na krevet na stomak što sam i učinio. Trajalo je to neko vrijeme. Radile su mi to u dva navrata kao da ponovno provjere rezultate. S jednom od te dvije ženske osobe sam pričao dok sam za drugu stekao dojam da nešto piše dok sjedi za stolom. Kada je završila zatražila je da donesen zdravstvenu iskaznicu da upiše neke podatke. Potom su zatražile i da tu njihovu uslugu platim 20 eura. Bilo mi je to malo sumnjivo ali nisam pravio problem, kaže Kerić.

Misli da su u ta dva navrata one vidjele mjesto u ormaru gdje drži dokumente i odakle je izvadio novac. Kada su završile s poslom i očigledno ga već opljačkale pozdravile su se s njim i najavile da će ubuduće jednom mjesečno dolaziti mu u posjet istim povodom. Poručile su mu i da ostane ležati 15-ak minuta i da tek onda ustane da ne dođe do naglog izlijevanja krvi u mozak.

– Kako ne vidim imam jako dobar sluh. Međutim, nisam ništa čuo jer taj uređaj bruji tako da je ova druga ženska mogla nesmetano operirati po kući. Pronašla je novac i potom su nestale. Nisam odmah ni prekontrolirao mjesto gdje sam držao novac. Krađu sam primijetio tek nekoliko dana kasnije i odmah je prijavio policiji, rekao je Kerić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije