Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaustavljanje raseljavanja

Dvije vukovarske stradalničke udruge osigurale gotovo 2 milijuna kuna te zaposlile 20 žena

Fotografije iz zraka osvjetljenog vodotornja u Vukovaru
Igor Kralj/PIXSELL
27.12.2020.
u 12:50

Kroz projekt pod nazivom „Vrijeme je za osmjeh“ Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara zaposlila je 10 žena koje će kroz idućih 12 mjeseci skrbiti za 60 starijih i nemoćnih građana Vukovara.

U Hrvatskoj postoji na tisuće braniteljskih i stradalničkih udruga među kojima je mali broj onih koje su svojim aktivnostima uspjele osigurati EU sredstva ali i zaposliti određen broj nezaposlenih osoba. Među takvima su i dvije vukovarske udruge i to Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara i Udruga obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Te dvije udruge prošle su s svojim projektima u Programu zapošljavanja žena Zaželi II.

Kroz projekt pod nazivom „Vrijeme je za osmjeh“ Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara zaposlila je 10 žena koje će kroz idućih 12 mjeseci skrbiti za 60 starijih i nemoćnih građana Vukovara. Prema riječima predsjednika Udruge Franje Šoljića projekt je vrijedan gotovo milijun kuna, a financiran je u stopostotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda. 

- U ovome projektu naši su korisnici građani Vukovara treće životne dobi, stariji i nemoćni. Među njima ima i pripadnika nacionalnih manjina pa širimo mrežu pomoći na cijelu lokalnu zajednicu. Na ovaj se način naša udruga okreće EU projektima, pomaže gradu u zapošljavanju, pokušava zaustaviti raseljavanje, omogućuje našim sugrađanima kvalitetniji život, kako zaposlenima kroz projekt tako i korisnicima. Također je projektom predviđena i edukacija zaposlenih žena za gerontodomaćice - rekao je Šoljić.

Sa svojim projektom „Nikad nije kasno“ kroz Program zapošljavanja žena Zaželi II prošla je i Udruga obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. I ovaj projekt vrijedan je nešto manje od milijun kuna, a kroz njega je zaposleno još 10 žena koje će svakodnevno skrbiti o 60 starijih i nemoćnih korisnika u Vukovaru i pomagati im u svakodnevnim poslovima. Pomagat će im od odlaska liječniku, u ljekarnu i trgovinu do lakših kućanskih poslova i druženja. Prema riječima predsjednika udruge Igora Gavrića radi se o značajnim iskoraku ove udruge koja inače pomaže stradalničkoj i braniteljskoj populaciji na području Vukovara i naše županije.

- Kroz ovaj projekt stavili smo se na raspolaganje svim našim sugrađanima općenito. Projekt pomaže našim zaposlenicama i njihovim obiteljima u idućih godinu dana da riješe egzistenciju, a u sito vrijeme doprinosi i zaustavljanju raseljavanja koje je vidljivo zadnjih godina. Stalo nam je da svaku obitelj zadržimo ovdje. S druge strane osiguravamo pomoć našim starijim i nemoćnim sugrađanima da mogu normalnije i lakše živjeti kojima je ta pomoć neophodna - rekao je Gavrić

Komentara 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:53 27.12.2020.

Sjajno i vrlo lijepo. Treba i balkansku braču po jeziku, krvi i kulturi iz Srbije koja su grad u prvom oslobađanju razorila zamoliti za neki novcani doprinos kako bi se otvarala nova radna mjesta i stvarao novi nivo bratstva i jedinstva.

DU
Deleted user
18:57 27.12.2020.

Koliko je samo onih koji su se obogatili na patnji Vukovara . Mozda nigdje toliko korupcije i lopovluka kao tamo . Vise od pola novca za razvoj Vukovara otisao je u privatne firme koje su se otvarale samo Iz razloga da uzmu novac od drzave za razne projekte od kojih obican narod nije dobio ništa . Pa i neke udruge . S jedne strane socijala koja šuti da ne izgubi to sto ima , a s druge strane auti vrijedni stotine tisuća eura sa VU registracijom kupljeni tko zna kakvom malverzacijom . Vladajući kliču “ ne damo Hrvatsku “, a naivan narod na istoku Slavonije još uvijek vjeruje u iste ljude zadnjih 30 godina koji rade samo za svoje interese i imterese svog kruga “ vjernih “ . Tužno .

RI
rimac444
14:06 27.12.2020.

Na žalost Vukovar posto grad socijale, uhljeba na grbačio naroda, jer se ništa ne isplati raditi već samo tražiti povlastice od države, a glavana zadaća penave je što više izvući iz države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije