Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NITKO NIJE PREUZEO ODGOVORNOST

Nove eksplozije u Bagdadu: Jedna raketa pala blizu američkog veleposlanstva

Napad u Bagdadu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.01.2020.
u 22:55

- Dvije Katyjusha rakete pale su usred Zelene zone. Nema ozlijeđenih. Uskoro detalji - izvijestila je vojska.

Dvije rakete pale su na područje Zelene zone u Bagdadu, gdje se nalaze zgrade državnih institucija i strane diplomatske misije, međutim nema žrtava, izvijestila je iračka vojska. 

Sirene su odjeknule, a policijski izbori kazali su za Reuters da je barem jedna od raketa pala 100 metara od američkog veleposlanstva

- Dvije Katyusha rakete pale su usred Zelene zone. Nema ozlijeđenih. Uskoro detalji - izvijestila je vojska. 

U ovom trenutku nije poznato tko je odgovoran za lansiranje raketa. 

Podsjećamo, nakon što je SAD naredio ubojstvo iranskog generala Qassema Soleimanija Iran je uzvratio ispaljivanjem raketa na dvije vojne baze u Iraku u kojima su smještene američke i britanske vojne snage. 

Američki predsjednik Donald Trump u javnom obraćanju javnost kazao je kako nitko nije ozlijeđen i šteta je minimalna, no najavio je nove sankcije i istaknuo kako je Soleimani bio terorist odgovoran za brojne napade

Naš vanjskopolitički novinar, Hasan Haidar Diab, u studiju Večernjeg lista komentirao je događanja na Bliskom istoku.

- Pratio sam izvještaje svih iranskih i iračkih televizija i možemo kazati kako je ovo opasan presedan. Znali smo da će Iranci uzvratiti, ali nitko nije očekivao da će se to dogoditi tako brzo i tako silovito. Bez obzira na to ima li žrtava, Iran se prvi puta usudio raketirati američke baze. Željeli su im pokazati da se ne plaše i da se mogu suprotstaviti - naglasio je Haidar Diab

Video: Hassan Haidar Diab o napadu Irana na američke baze u Iraku: Hoće li SAD i Trump odgovoriti?

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar macor42
macor42
06:35 09.01.2020.

Da je Hrvatska pametna povukla bi se skroz od tamo iz Litve isto.

Avatar Juki
Juki
00:36 09.01.2020.

Nobelova nagrada za mir?

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
00:18 09.01.2020.

To je metoda od koje ne postoji obrana -"napad zapaljenim strijelama na Slona"- tom metodom ćeš primorat neprijatelja da se povuče a potom preuzet vlast u državi. Zasad je atak naoružani pojedinaca (rpg,zolja,rb...). Uskoro planirani napadi na linije opskrbe pa potom na suradnike s okupatorom u tome je Iran majstor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije