Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
određen istražni zatvor

Dvije djelatnice KB-a Dubrava dobile izvanredni otkaz: Više su puta krale od pacijenata

Zagreb: Prosvjed medicinskih djelatnika ispred KB Dubrava zbog teških uvjeta rada
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
25.03.2021.
u 09:14

Bolničarka M. K. osumnjičena je da je od pacijenta uzela novčanik u kojem su bile bankovne kartice s kojima je podignula više od 10.300 kuna

Medicinska sestra i bolničarka iz KB-a Dubrava, koje su više puta krale od pacijenta, dobile su izvanredni otkaz, potvrdio je za HRT ravnatelj bolnice Ivica Lukšić.

Tužiteljstvo je izvijestilo kako se medicinska sestra D. L. (45) sumnjiči da je od 16. studenoga 2020. do 19. veljače od više pacijenata koji su se liječili u KB-u Dubrava uzimala novac, bankovne kartice i druge vrednije predmete, čime ih je oštetila za nešto više od 26.000 kuna.

Policija je precizirala kako je okrala četvero pacijenata u teškom zdravstvenom stanju te da je dio ukradenog nakita prodala u poslovnicama za otkup zlata i potrošila novac.

Druga djelatnica bolnice, bolničarka M. K. (51) osumnjičena je da je od 14. studenoga 2020. do 15. siječnja od pacijenta uzela novčanik u kojem su bile bankovne kartice s kojima je podignula više od 10.300 kuna. Ona se tereti za pet kaznenih djela računalne prijevare, od kojih su dva ostala u pokušaju jer su joj transakcije s karticama odbijene.

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio im je istražni zatvor.

Ključne riječi

Komentara 6

UM
umnjak
09:24 25.03.2021.

Ljudska, medicinska, civilizacijska sramota... tretirati kao ratni zločin!

DU
Deleted user
10:32 25.03.2021.

Kad će se isto početi primjenjivati i na liječnike? , oni ne đepare , ali mnogi ucjenjuju pacijente i traže novac za ono za što su već plaćeni , a da ne spominjem slučajeve poput ovog zadnjeg , kad suu slali u Sloveniju za 5,000. Eura .O tome se malo pisalo i gotovo. Kod nas je pravilo da što si veći gospodin ,to si veća gnjida.

ST
stefj
09:53 25.03.2021.

Nevjerojatno, dobile su izvanredni otkaz. Ne mogu vjerovati... Valjda zato jer je došlo do novina, inače sigurno ne bi. Zaposleni u javnim strukturama inače nema šanse da bi dobili otkaz, to je toliko rijetko da zaslužuje veliku naslovnicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije