Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNI OBRAČUN

Neizvjesna bitka za Sisak K. Ikić Baniček i Ž. Josić

Josić i Ikić Baniček
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/5
17.05.2021.
u 07:00

Najbliže fotelji župana je Ivan Celjak (HDZ), utrku za Petrinju nastavljaju Magdalena Komes i Darinko Dumbović

Nakon neslužbenih rezultata, u drugi krug će u Sisku SDP-ova Kristina Ikić Baniček i HDZ-ova dr. Željka Josić, a drugi krug aktualna SDP-ova gradonačelnica izborila je s oko 1000 glasova više od svoje protukandidatkinje.

Na razini Sisačko-moslavačke županije pred sam kraj prebrojavanja glasova HDZ-ov Ivan Celjak izgubio je pobjedu u prvom krugu za tek nekoliko postotaka, pa će 30. svibnja snage odmjeriti s neovisnim kandidatom Danielom Berdaisom, kojeg podržava SDP. Celjak je osvojio gotovo 30 posto više glasova od Berdaisa u prvom krugu.

Drugi grad po veličini u županiji – Kutina riješen je u prvom krugu pobjedom HDZ-ova aktualna gradonačelnika Zlatka Babića. U prvom krugu još jedan mandat sa 63,72 % osvojenih glasova osvojio je i HDZ-ov gradonačelnik Novske Marin Piletić.

U Petrinji će u drugi krug HDZ-ova Magdalena Komes koja je osvojila 200 glasova više od aktualnog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

U Popovači, najmlađem gradu u Hrvatskoj, u drugi krug idu bivši Žinićev dožupan Roman Rosavec (HDZ) i aktualni HSP-ov gradonačelnik Josip Mišković.

 

Video: Ankica Mamić o rezultatima izbora

Najveće iznenađenje je potop HDZ-a u Glini gdje će u drugi krug izbora nezavisni Ivan Janković i Radomir Lončarević. Nezavisna lista Branke Bakšić smjestila se na 3. mjesto. U Glini je zabilježen rekordni izlazak na izbore.

Inače, već u prvom krugu su nove si mandate osigurali, i bez objavljenih ikakvih rezultata se to znalo, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan (HDZ) i načelnik Gvozda Milan Vrga (SDSS) jer su bili i jedini kandidati za ta mjesta.

Uvjerljivu pobjedu u 1. krugu ostvarila je i HDZ-ova Marija Mačković koja općinom Jasenovac upravlja od njena osnutka. U prvom krugu pobijedila je i načelnica Donjih Kukuruzara Lucija Matković (HDZ), načelnik Dvora Nikola Arbutina (SDSS), nezavisna načelnica Hrvatske Dubice Ružica Karagić, HSS-ov načelnik Lipovljana Nikola Horvat, nezavisna načelnica Majura Klementina Karanović, HDZ-ov načelnik Martinske Vesi Stjepan Ivoš, HDZ-ov načelnik Topuskog Ivica Kuzmić.

Zanimljivo je bilo u Sunji gdje u drugi krug izbora idu HDZ-ov kandidat Ivica Kozarić i aktualni načelnik općine Grga Dragičević, koji je donedavno bio u HDZ-u, a ujedno se našao i na listi ive Žinića za Županijsku skupštinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije