Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan pobjede

Dvadeset tisuća vojnika marširalo Crvenim trgom

moskva
09.05.2011.
u 16:41

Ruski predsjednik tijekom susreta s veteranima popio je “frontovskih sto grama votke”

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zatražio je povratak domoljubnog obrazovanja u škole.

– Kod nas je, nažalost, došlo do smanjenja domoljubnog obrazovanja zbog teškoća u našoj zemlji, ali mi smo sada u stanju nadoknaditi taj nedostatak. To je uvijek dobro za obrazovanje mladih generacija. Vrlo je važno da se osjećamo kao stanovnici velike i složene zemlje, ali uvijek veličanstvene. Ništa ne ujedinjuje sve ljude kao taj osjećaj – kazao je Medvedev uoči današnje proslave Dana pobjede u Moskvi, prenosi AFP.

Na Crvenom trgu održana je i vojna parada na kojoj je sudjelovalo 20.000 vojnika, što je najveći broj do sada. Za nešto više od sat vremena, koliko je trajao mimohod, Crvenim je trgom prošlo 106 tenkova i transportera.

– Naš je dug da čuvamo mir postignut pobjedom – naglasio je Medvedev, dodajući da je ovaj dan dan hrabrosti i slave naroda koji je obranio svoju zemlju i spasio je od nacizma.

Ruski predsjednik tijekom susreta s veteranima popio je “frontovskih sto grama votke”, u skladu sa starim običajem da se vojnicima u ratu daje sto grama votke.

Komentara 234

OB
-obrisani-
01:02 10.05.2011.

pravi...

OB
-obrisani-
17:14 09.05.2011.

Kaj su nakičeni, ko filipinski taksiji, jer to oni koriste umjesto pancirki?

OB
-obrisani-
23:39 09.05.2011.

evo Marsija i sa himnom Sandžaka a u pripremi je himna Gunje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije