Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na društvenim mrežama

Dva puta prevarena na internetu: 63-godišnjakinja nasjela na priču i ostala bez 30 tisuća kuna

Ilustracija
Foto: Pixabay
03.08.2020.
u 11:51

Policijski službenici utvrđuju sve činjenice i poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja

Žena iz Ludbrega u dva je navrata prevarena preko društvenih mreža što je prijavila Policijskog postaju Ludbreg. Prema prijavi, 63-godišnjakinju je putem društvene mreže 28. lipnja 2020. godine kontaktirala nepoznata muška osoba koja se predstavila kao zaposlenik jedne međunarodne organizacije stacioniran u Afganistanu. Nepoznata je osoba od žene tražila financijsku pomoć u vezi izlaska iz baze u cilju ostvarivanje zajedničke veze.

Putem osobnog bankovnog računa ona je uplatila na jedan račun tri tisuće eura, nakon čega je nepoznati počinitelj blokirao daljnju komunikaciju putem društvene mreže.

Također je prijavila da je ponovno 26. srpnja 2020. godine putem društvene mreže stupila u kontakt s osobom koja se predstavila kao vidovnjakinja. Ta joj je osoba trebala za iznos od 200 eura riješiti problem koji joj se dogodio. 

Iznos je uplatila nakon čega je nepoznati počinitelj tražio još jednu uplatu od nekoliko stotina eura kako bi se u potpunosti riješio problem, što je ista i uplatila. Nakon toga je na tom profilu društvene mreže obaviještena da je prevarena.

Visina materijalne štete procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna. Policijski službenici utvrđuju sve činjenice i poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Ključne riječi

Komentara 1

TR
tratincica68
16:32 03.08.2020.

Dajte joj nagradu zlatna palma.zasluzila je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije