Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOMBA U PORSCHEU

Dva puta ga pokušali ubiti paklenom napravom, Anti Rosi određen pritvor, pomagač u bijegu

Ante Roso
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/5
12.12.2020.
u 11:49

Sumnja se da su u plastičnu oblogu blatobrana prednjeg lijevog kotača Porsche Carrere 911, koji je bio parkiran, stavili improviziranu eksplozivnu napravu

Ante Roso (51) pritvoren je, a Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega i njegovog 42-godišnjeg ortaka koji je u bijegu, donijelo je rješenje o provođenju istrage. Sumnjiči ih se za teški pokušaj ubojstva zagrebačkog poduzetnika Darija B. (43), kojem su u dva navrata pod automobil postavili paklenu napravu koja srećom nije eksplodirala.

Rosi je istražni zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a njegovom 42-godišnjem ortaku i zbog bijega.

Njih se dvojica sumnjiče da su 14. travnja 2020. zajedno s još jednom osobom čiji identitet za sad nije utvrđen, isplanirali da ubiju Darija B. Sumnja se da su u plastičnu oblogu blatobrana prednjeg lijevog kotača Porsche Carrere 911, koji je bio parkiran, stavili improviziranu eksplozivnu napravu.

Foto: PU Zagrebačka

Tu su napravu povezali sa SIM karticom u mobitelu, koji je bio spojen na elektrodetonatorsku kapislu umetnutu u eksploziv. Sve to bilo je povezano i s GPS trackerom u kojeg su umetnuli SIM karticu drugog pozivnog broja. Sumnjiči ih se da su se potom preko internet aplikacije na mobitelu spojili s uređajem za određivanje lokacije Darija B. te da su u 04,28 aktivirali praćenje vozila.

Kada su praćenjem lokacije utvrdili da je vozilo u pokretu, s mobitela su više puta pozivali drugi mobitel, namjeravajući preko poziva zatvoriti strujni krug između baterije pozvanog mobilnog uređaja i detonatorske kapisle te tako aktivirati elektrodetonatorsku kapislu umetnutu u eksploziv i izazvati eksploziju. No iz nekog razloga do eksplozije srećom nije došlo.

Pa su Roso i njegov 42-godišnji kompanjon te osoba čiji identitet za sada nije utvrđen, sve ranije navedeno ponovili i 11. svibnja. No ni taj put improvizirana eksplozivna naprava, srećom, nije eksplodirala, a kako je automobil proizvodio čudne zvukove, Dario B. ga je odvezao u autoservis u kojem su podmetnutu paklenu napravu i otkrili.

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Roso je inače stari znanac policije. Bio je optužen za sudjelovanje u krvavoj pljački Fine 2005.  u Zagrebu kada su ubijena  dva zaštitara, no u tom je  postupku pravomoćno oslobođen optužbi jer nije dokazano da je on ostalima dojavio ključne informacije koje su dovele do razbojstva.

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
12:36 12.12.2020.

mora da je neka momčina u pitanju čim su na daljinski pokušavali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije