Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRESI

Stručnjaci strahuju: Kim je pokusima destabilizirao planinu, prijeti erupcija vulkana?

kim jong um
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/4
09.12.2017.
u 19:02

Potresi su zabilježeni u blizini nuklearnog poligona Punggye-ri, gdje je Sjeverna Koreja 3. rujna izvela šesti i do sada najveći podzemni nuklearni pokus.

Dva slabija potresa zabilježena su u subotu nedaleko od sjevernokorejskog poligona za testiranje nuklearnog oružja i vjerojatno su posljedica velikog nuklearnog pokusa početkom rujna, rekao je dužnosnik Američkog geološkog zavoda.

Potresi magnitude 2,9 i 2,4 stupnja zabilježeni su rano ujutro po mjesnom vremenu, rekao je.

Zabilježeni su u blizini nuklearnog poligona Punggye-ri, gdje je Sjeverna Koreja 3. rujna izvela šesti i do sada najveći podzemni nuklearni pokus.

"Vjerojatno je riječ o posljedicama šestog nuklearnog pokusa", kazao je dužnosnik, napomenuvši da je u međuvremenu zabilježeno nekoliko manjih potresa.

Pyongyang tvrdi da je u rujnu testirao hidrogensku bombu, a stručnjaci su kazali da je eksplozija bila 10 puta snažnija od bombe bačene na Hiroshimu.

Stručnjaci sumnjaju da je pokus destabilizirao planinu ispod koje se nalazi poligon, a strahuju i od moguće erupcije obližnjeg vulkana, Mount Paektua, koji je zadnji put bio aktivan 1903.

kim jong um
1/9

Komentara 5

SD
sdpesticid
23:21 09.12.2017.

koliko nuklearnih su zapadne sile testirali, bolje i ne znati. rusi su im uz rame. ovom bedaku gori pod nogama zbog prijetnji i na kraju će sam sebe dignuti u zrak, zajedno s narodom.

DO
domxerex
00:42 10.12.2017.

Pazi molim te lijevi i liberalnih novinara, planina u sjevernoj Korei se zove Mount Paektua a ne samo Paektua kako je u originalu. Možda je kod nas odlukom SDPJ-a onda Velebit postao Mount Velebit, a iznad splita je Mount Biokovoo a iznad Zagreba je Mount Medvednica ... Volio bih da nas obavjeste kada su to odlučili ili kada im je rečeno da je to tako odlučeno od strane njihovih genderskih sponzora. Smiješnih li ljevičara. hoćemo li sada morati mjenjati i atlase da se unesu pravilini nazivi koje forsiraju genderske liberalne sluge iz SDPJ-a.

Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
22:37 09.12.2017.

Marate vidjeti : LITTLE BIG - LollyBomb [Official video] na YouTube Rusi o Kimu i svom bombom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije