Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dva osumnjičena terorista uhićena u Italiji

02.12.2008.
u 20:44

Dva marokanska tvornička radnika koja žive u predgrađu Milana uhićena su u utorak pod sumnjom za urotu s namjerom izvođenja bombaških napada u rubnim dijelovima toga talijanskog financijskog središta.

Rashid Ilhami (31) i Abdelkadir Ghafir (42) zalazili su u islamski kulturni centar u gradu Macheriju, u kojem talijanski premijer Silvio Berlusconi ima kuću, gdje su obučavali novake, priopćila je policija.

Među mogućim metama napada bila su parkirališta jednog bara i supermarketa, policijska postaja i useljenički ured, tvrdi policija koja je dvojicu osumnjičenika pratila od ožujka prošle godine.

- Te osobe nemaju međunarodne veze, ali su dijelile strategiju i zamisli Al-Qaide - rekao je Bruno Megale iz antiterorističkog odjela talijanske policije DIGOS-a.

Ilhami i Ghafir obojica su oženjeni i imaju djecu, a u Italiji žive desetak godina. Informacije o izradi bombi skidali su s interneta, a moguće su mete spominjali u razgovorima koje je prisluškivala policija.

U posljednja dva mjeseca počelo je izgledati kao da počinju pripreme za napade, rekla je policija, ali uz napomenu kako nisu nabavili ništa od materijala potrebnog za izradu bombe i da još dosta vremena ne bi ništa poduzeli.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije