Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porast zaraženih

Dva nova žarišta u Osijeku, u grad uskoro stiže i ministar Beroš

Vili Beroš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.03.2020.
u 09:43

– Nažalost, dvoje je zaraženih na respiratoru u osječkoj bolnici, jedan je na intenzivnoj – rečeno je na konferenciji za novinare nacionalnog kriznog stožera. Broj oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji je, koliko je poznato, trenutačno 23

Situacija s koronavirusom u Osijeku se znatno pogoršala u posljednja tri dana pa u grad danas stiže i ministar zdravstva Vili Beroš. 

– Dva su žarišta u Osijeku koja se obrađuju u ovom trenutku. Nažalost, dvoje je zaraženih na respiratoru u osječkoj bolnici, jedan je na intenzivnoj – rečeno je jutros na konferenciji za novinare nacionalnog kriznog stožera.

Koliko je za sada poznato, ukupno je 23 oboljelih osoba u Osječko-baranjskoj županiji, što je za šest više od jučer. Broj oboljelih tjedan je dana stagnirao na 7, pa u tri dana skočio na 23. Taj se broj, kako doznajemo, i dalje povećava.... Testiranje na koronavirus danas će početi i u posebnom šatoru u dvorištu centralnog Doma zdravlja, ali samo na zahtjev epidemiologa.

Novi val oboljelih započeo je proteklog vikenda, kada su hospitalizirani otac i sin, vlasnici velike tvrtke na osječkom području, a koje je zarazio jedan Karlovčanin. Epidemiološke službe nastoje "pohvatati" njihove kontakte.

Situaciju je pogoršao i slučaj zaraženog djelatnika jedne banke pa je odmah zatvorena poslovnica u središtu Osijeka. Ta je poslovnica, inače, najveća izvan Zagreba. Po neslužbenim informacijama, zaraženih ima u još jednoj tvrtki.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:40 25.03.2020.

zato što tajkuni rade što hoće... njihove aute policija ne zaustavlja.... ako slučajno kupe novi pa ih policija ne prepozna onda slijedi neugodno ispričavanje od policajca do načelnika..

DU
Deleted user
11:38 25.03.2020.

Svaki dan se otkrije da je netko zatražio lječničku pomoć u nekom domu zdravlja i da se kasnije ustanovilo da ima koronu. Pa kakav je to sustav koji u doba epidemije prvo čovjeka zaprimi na intenzivnu sa ostalim pacijentima i nezaštićenim osobljem, da bi se tek kasnije ustvrdilo da ima korna virus. Nije problem u tome što je netko ili malouman ili pokvaren pa prešuti kontakt sa potencijalnim zaraženim, nego sustav koji to ne sprečava u početku. Bilo bi logično da svatko prije nego bude zaprimljen na bilo koji odjel bude testiran i jasno upoznat sa posljedicama ukoliko prešuti takvu informaciju ?!

DE
densokubura
10:38 25.03.2020.

i u osijeku kao i u međimurju je bunknulo zbog premalo testiranja, dajte počnite testirati već jednom kao što je preporučio who i zatražila liječnička komora!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije