Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MELBOURNE Ni ove godine nisu izostali sukobi navijača

Dva navijača izbačena s Australian Opena zbog obračuna Hrvata i Srba

21.01.2009.
u 09:52

Nisu organizatori Australian Opena ostali ukskraćeni za novi obračun Hrvata i Srba u Melbourneu. Naravno, kako to već biva, okršaja ima, ali i nema veze s onim na teniskom terenu gdje su snage odmjeravali Marin Čilić i Janko Tipsarević.

Sve je počelo međusobnim provociranjem i agresivnim parolama, ali srećom većih nereda nije bilo. Srpskih je navijača bilo znatno više od hrvatskih, ali snage reda bez većih su problema nadgledale situaciju, a mirno je bilo i po završetku meča.

Međutim, u jednom ugostiteljskom objektu došlo je do obračuna gdje su nakon intervencije policije iz kruga teniskih terena izbačene dvije osobe. Ovoga puta, sve je ipak proteklo u mirnijem tonu jer ako usporedimo ove s događajima iz 2007., kada je izbačeno oko 150 osoba hrvatske i srpske nacionalnosti zbog obračuna u kojem su letjele čak i boce, dvije izbačene osobe su zanemariv problem.

Svoj je kratki komentar događanja za vrijeme meča ponudio i Janko Tipsarević.

- Najviše mi je zasmetalo pjevanje neprimjerenih pjesama, onih koje nemaju veze s tenisom, ali imaju s poviješću naših zemalja. Bilo je i malo nepristojnosti prema nama igračima, ali moram isto tako reći kako nije bilo zvonjave mobitela ili pljeskanja između prvog i drugog servisa - kazao je Tipsarević koji je zamolio organizatore da se meč odigra ranije kako bi se izbjegla mogućnost dolaska pijanih navijača.

Osim incidenta između Hrvata i Srba, još je devet osoba izbačeno u srijedu. Petero zbog ometanja tijekom meča, dok ih se četvero pokušalo ubaciti na susrete bez ulaznica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije