Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKONSTRUKCIJA

Dva milijuna kuna u dio Čvrsničke ulice

20.11.2008.
u 18:01

Radovi u Čvrsničkoj u osječkoj Retfali u punom su jeku, a prvi dio ulice, najavljuje Miroslav Doležal, direktor Unikoma d.o.o koji izvodi radove, trebao bi biti gotov do sredine siječnja iduće godine. Jedna od najprometnijih ulica u zapadnom dijelu grada, zbog intenzivnoga prometa, u iznimno je lošem stanju.

Druga faza od siječnja
Dio ulice od križanja sa Strossmayerovom do križanja s Kalničkom ulicom, gradski će proračun stajati gotovo dva milijuna kuna.

– Uređenje Čvrsničke ulice jedno je od obećanja koje smo dali u predizbornoj kampanji. Imali smo tehničkih problema, građevinska dozvola je bila istekla, pa smo morali raditi novu papirologiju, ali sada je sve u redu. Radi se vrhunski, a radove obavljaju gradske tvrtke Unikom i Vodovod – rekao je u današnjem obilasku radova šef pravaša i predsjednik osječkog Gradskog vijeća Anto Đapić.

Kazao je kako je plan da se od sredine siječnja radnici presele na dio Čvrsničke do križanja sa Sljemenskom ulicom. Tako će rekonstrukcija cijele retfalačke ulice stajati Grad oko tri milijuna kuna, kako je najavljivao gradonačelnik Gordan Matković.

Cesta proširena
– Cesta je proširena, a nogostupi su povišeni. Paralelno uz naše radove, mijenjaju se i vodovodne instalacije. Zapadnu stranu pješačke staze počet ćemo raditi kada ovaj dio ulice bude u cijelosti obnovljen – objasnio je Miroslav Doležal.

Najavio je i kako danas treba biti gotova prva etapa radova u dijelu u kojemu radnici užurbano mijenjaju infrastrukturu i pripremaju cestu za asfaltiranje. Potom slijedi isti posao u sljedeća dva dijela ulice, a posljednja je dionica duga 380 metara.

– Ovo je bila žila kucavica u Retfali te smo ju zato stavili u jedan od važnijih kapitalnih ulaganja – zaključio je Đapić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije