Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TEORIJE ZAVJERE'

Dužnosnik Europske unije odbacio navode o dezinformacijima vezane uz Kinu

Europska unija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.04.2020.
u 19:18

U izvješću objavljenom u petak EU-ova grupa za suzbijanje dezinformacije je optužila Rusiju i Kinu, među ostalima, da namjerno šire "priče o zavjerama i dezinformacije" u javnosti 27 članica Unije i drugih susjednih država.

Dužnosnik Europske unije odbacio je navode da je izvješće u kojem se izdvajaju kineski izvori dezinformacija o COVID-19 ublaženo nakon diplomatskih pritisaka Pekinga. 

"Apsolutno odbijam i osporavam bilo kakve naznake ili tvrdnje da smo u našem izvješću popustili pred bilo kakvim vanjskim pritiskom", rekao je u ponedjeljak EU-ov glasnogovornik za vanjsku politiku Peter Stano.

EU predvodi borbu protiv trenda širenja dezinformacija, istaknuo je Stano, a tim je naporima posvetio i svoje internetske stranice.

U izvješću objavljenom u petak EU-ova grupa za suzbijanje dezinformacije je optužila Rusiju i Kinu, među ostalima, da namjerno šire "priče o zavjerama i dezinformacije" u javnosti 27 članica Unije i drugih susjednih država.

Neki mediji su međutim izvijestili o drugoj verziji izvješća.

U petak je list New York Times, pozivajući se na interne e-mail poruke EU-ove službe za vanjske poslove, ustvrdio da je dio o Kini ublažen nakon prijetnji kineskih diplomata. 

Stano je u ponedjeljak rekao da su postojale dvije verzije izvješća jer je jedno bilo interno za dužnosnike EU-a, a drugo za vanjsku objavu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije