Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Duvnjak smijenjen s čelne pozicije AUDIO-a i odlazi za drž. tajnika

'11.11.2009., Split - Radnici su se okupili u Zeljezari zbog placa koje ce im isplatiti drzava. Vedran Duvnjak.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
Autori: lk, jb/VLM
14.04.2011.
u 23:00

Nije dugo izdržao na funkciji i to, kako doznajemo od dobro upućenih, zbog sukoba s ministrom gospodarstva Popijačem, ali i zbog sukoba s Orco grupom oko Sunčanog Hvara.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice smijenila Vedrana Duvnjaka s mjesta ravnatelja Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) i na to mjesto imenovala Ivu Galić iz Hrvatskog fonda za privatizaciju. Galić je na toj poziciji navodno želio ministar Đuro Popijač. Duvnjak odlazi na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede.

Na mjesto ravnatelja AUDIO-a došao je sredinom siječnja s mjesta predsjednika HFP-a, kad se u toj agenciji objedinio portfelj HFP-a i Državnog ureda za imovinu.

No nije dugo izdržao na toj funkciji i to, kako doznajemo od dobro upućenih, zbog sukoba s ministrom gospodarstva Popijačem, ali i zbog sukoba s Orco grupom oko Sunčanog Hvara.

Dobro upućeni, naime, kažu da Popijač, koji slovi za najjačeg od svih ministara u Vladi s najvećim utjecajem na premijerku Kosor, ne voli Duvnjaka. Usto, navodno je Orco preko svojih francuskih političkih veza utjecao na micanje Duvnjaka koji je kao šef HFP-a ušao u otvoren sukob s tom tvrtkom zbog Sunčanog Hvara.

No tu se dogodio veliki preokret pa je premijerka Kosor nedavno posjetila Sunčani Hvar, čak i pohvalila upravu te tvrtke. Ipak, postoji i druga strana koja kaže da Duvnjak već dulje vrijeme bez pravovaljanih razloga odugovlači s nekim projektima, a to mu je zamjerio i nadležni ministar Petar Čobanković.

Kako doznajemo, na nedavnom sastanku s predstavnicima Fantazija projekta, Čobanković je vrlo oštro reagirao prema Duvnjaku zbog odugovlačenja s tim projektom za čije ulaganje ruski investitori već dulje vrijeme čekaju. Od lipnja 2009. godine HFP odbija sve prijedloge za sastanak i koordinaciju projekta Šmidhen – Samobor, odbijao je dati suglasnost na parcelacijski elaborat, a krajem 2009. godine čak i Vlada nalaže HFP-u da organizira sastanak i otkloni administrativne prepreke, no to nije učinjeno te je HFP zatražio i dodatne dokumente.

Komentara 7

DU
Deleted user
01:39 15.04.2011.

...i dalje traju mutne igre ove kriminalne vlasti..razni lobiji zbog svojih interesa smijenjuju ljude koji onda budu postavljeni na neku drugu važnu funkciju... u normalnom svijetu, ako ne valjaš daju ti nogu ali u ovom HDZ-ovom sve je moguće-pa čak i da kokošar ili tuka budu premijeri fuj, odvratni su

MA
mani102
08:45 15.04.2011.

jle to još jedna HERCEGOVKA koja bude privatizirala Rvatcku

Č7
čvor2.76
06:49 15.04.2011.

Dobro upućeni, naime, kažu da Popijač, koji slovi za najjačeg od svih ministara u Vladi. Koja uvreda Milinoviću!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije