Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKTOR LIBERTASA
Povratak na članak

Duško Pavlović: Američki studenti imaju stav i lako postave pitanja koja naši ne bi nikada

Spajanjem Libertas međunarodnog sveučilišta i Visoke poslovne škole Libertas nastalo je prvo hrvatsko privatno sveučilište na čijem je čelu prof. dr. Duško Pavlović

Komentari 15

Avatar superhik74
superhik74
15:21 29.07.2016.

Studenti postoje samo u Americi, nigdje drugo nema studenta. Cudi me da talijani bez studenata uspiju napraviti Ferrari, Masserati, Lamborghini, Alfa Romeo, Ducati, itd, odnosno da njemci bez studenata prave Mercedes, BMW, Porsche, Audi itd. Ovo prance mozga jednog od mnogih bezveznjaka kakvih je prepuna Hrvatska samo potvrdjuje onu narodnu: Vidjela zaba kako potkivaju konja pa I ona podigla nogu da I nju potkuju. Studenti su onakvi kakvih su im profesori a s ovakvim bezveznjacima nasi studenti su jos I dobri.Cim it nasi "sramezljivi" studenti dodju u Englesku ili Njemacku ili Ameriku onda odjednom progovore I pocnu postavljati pitanja jer im je cilj nauciti a ne kao u nas kupiti diplomu koja nista ne vrijedi. Gospodin nam nije rekao na kojem je mjestu rangirano to njegovo nazovi "sveuciliste" vjerojatno zato sto nije uopce rangirano.

VL
Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
12:48 29.07.2016.

Englezi i Amerikanci za nas su Amerika u doslovnom i prenesenomu značenju. Prvaci smo svijeta u filozofiranju, gubljenju vremena na nebitnosti, živimo u prošlosti, ideološki smo isključivi. Stoga ne čudi što napredni narodi, prvenstveno Anglo-Amerikanci (Englezi i Amerikanci; Angloamerikanci su Ameri engleskoga podrijetla), koracima od sedam milja idu naprijed. A naši tapkaju umjestu i opterećuju se Srbom, Jasenovcem, ZDS-om, SFSN-om, ćirilicom i drugim beznačajnostima.

VL
OS
osica
15:00 29.07.2016.

Davno sam studirala no i u to doba su studenti mogli postavljati pitanja profesorima i aktivno sudjelovati u nastavi. Profesori su bili tu radi nas i poticali na osobni stav, mišljenje i iznošenje istoga i na kraju znanje . Cijenilili su nas i nisu se ustručavla to nam staviti do znanja a na ispitima očekivali su od " nas malo više" jer vi to možete. kakva krasna vremena za onoga tko je želio znanje a nije ga mogao kupiti za sve novce 0voga svijeta. Hvala mojim prof. u mirovini, nadam se da od nje mogu živjeti , jer su je zaslužili , odgojili su generacije uspješnih ljudi. naravno, tu izuzimam moju malenkost. Nažalost u novije vrijem kažu da je znan je roba, a " robu možeš kupiti ako imaš novce." Čast onima koji nisu na prodaju.

VL
DU
Deleted user
00:18 01.08.2016.

Sta ce nasi postavljati pitanja kada imaju uzore u nasim velikanima tipa sandera, milanovica, karamarka, vrdoljaka, bandica i sl..kako se krade a ne radi...

VL
TH
than
23:49 29.07.2016.

A dobro. Nasi studenti su kao losi, ali cim odu van bez problema se kao zaposle.... Covjek jednostavno reklamira mjesto da vise zaradi i to je to. Svagdje je isto. Ako ne radis na sebi i mimo fakulteta, biti ces eventualno prosjecan, pa gdje god studirao. Ta Amerika ili ne znam, Nikaragva,.

VL
CR
cronada
20:11 29.07.2016.

...Zato sto previse misle, kako ce se to sto zele reci , dojmiti drugima!!!

VL
ZA
Zagrebcani
21:10 29.07.2016.

Sve same gluposti ovdje je napisano. U Americi nisu studenti- vec skolarci. Kod nas na zagrebackom sveucilistu je pravi studenski zivot i rad. To je moje iskustvo i povezno je s engleskim iskustvom. Ove privatne skole koje se u novijeje vrijeme javljaju u Hrvatskoj su u stvari tecajevi koji nemaju nikakavu medunarodnu vaznost i necete dobiti kredite za polozene ispite. Ako hocete studirati u Hrvatskoj onda je to samo zagrebacko sveuciliste ili neko drugo npr. Osijek.

VL
Avatar Ponikvarac
Ponikvarac
16:11 29.07.2016.

Ovo meni liči na Trump University. Gubitak vremena i novca.

VL
DI
Diosiario
13:48 29.07.2016.

To je zato jer su dok su Amerikanci živjeli u slobodnom svijetu, Hrvati su klecali pod totalitarnim režimom gdje si apotekarskom vagom morao vagati što smiješ a što ne smiješ reći. Taj refleks je ostao i ne može se promjeniti preko noći, a pogotovo u situaciji kad neke glavne poluge tog bivšeg režima imaju veliki utjecaj i novoj državi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.