Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan poslije

Glogoški: Da je Milanović razgovarao s braniteljima do ovoga ne bi došlo

Đuro Glogoški
Foto: RTL
1/2
15.03.2015.
u 19:49

Što o učinku jučerašnjeg prosvjeda i reakcijama policije misli vođa braniteljskih prosvjeda u Savskoj, Đuro Glogoški, kazao je u kratkom gostovanju uživo u RTL-u Danas

Što o svemu misli vođa braniteljskih prosvjeda u Savskoj, Đuro Glogoški, kazao je u kratkom gostovanju uživo u RTL-u Danas.

Kakvi su dojmovi oko jučerašnjeg prosvjeda, možete li nam prvo odgovoriti je li policiju u Hrvatskoj kontrolira Ranko Ostojić ili vi i gospodin Klemm?

Koliko nam je poznato da je ministar unutarnjih poslova je Ranko Ostojić.

Jučer je bilo dogovora s policijom s vaše strane, oko čega ste se dogovarali?

Mi smo samo rekli kojim ćemo putem krenuti, kako bi izbjegli one koji su krenuli sa Trga bana Jelačića.

Smatrate li da je potpuno normalno da se u Zagrebu kreću čak dvije povorke koje su neprijavljene? Zašto ne prijavite takve marševe barem? Ovo nije prvi put da je centar grada blokiran.

Provokacija koja već drugi puta izaziva hrvatske branitelje koji su u Savskoj - to su oni koji prosvjeduju protiv nas - to je bila naša reakcija. Željeli smo skrenuti pozornost i upoznati hrvatsku javnost tko je odgovoran čovjek u državi za ono što se događa. Predsjednik Vlade je taj koji ignorira branitelje cijelo vrijeme, uputili smo im i dopis na nas primi, no nažalost on je odbio tu suradnju. Mi smo izbjegli centar grada da ne bude blokirana Savska ulica i išli smo sporednim ulicama i ovim se putem želim ispričati građanima Zagreba ako smo ih onemogućili u njihovom slobodnom prolazu.

Jučer ste rekli i danas ponavljate kako smatrate da premijer Milanović na neki način stoji iza ovih protuprosvjeda, zašto to tvrdite, kakve dokaze imate za to?

Njegova odgovornost je na svemu. Da je razgovarao s hrvatskim braniteljima, sigurno da do ovoga ne bi došlo.

Premijer je u javnom prostoru, kada je imao izvanrednu poslanicu, bio pozvao na razgovor, međutim, taj poziv vama nije bio dovoljno javan?

Mi smo uputili dopis predsjedniku Vlade da nas primi, on, nažalost nije odgovorio na to već je naš dopis proslijedio ministru Predragu Matiću.

Jeste li postigli cilj odlaskom pred kuću premijera Milanovića? Evo, čujemo da je čak i šef oporbe Tomislav Karamarko smatra neprimjerenim da se ide pred privatne prostore? Zašto niste išli na Markov trg?

Nalazili smo se na javnom prostoru, a ne na privatnom - to treba naglasiti prije svega, mislim da smo postigli cilj. Ono što smo htjeli je da upoznamo hrvatsku javnost na kome je odgovornost. Konačno oni ljudi koji su na čelu državnih institucija moraju shvatiti da postoji neka odgovornost za njih. Nije bitno samo biti predsjednik Sabora ili premijer, treba imati neku odgovornost. 147 dana pokušavamo ostvariti suradnju s njima, nažalost, dosada su ignorirali sve naše zahtjeve, rekao je Glogoški za RTL.

>> I Milanovićev dom treba poštivati!

Komentara 158

AU
aurora1zn
20:04 15.03.2015.

razgovarao je s tobom tajno-ti si trazio da to ostane tajno jer on je prvi izasao s tim da se sastao s tobom zasto si sutio ti koji prosvjedujes i u pravu si zasto si sutio-o tome sastanku javnosti i svojim pristasama pod satorom?

JA
jasamti2
20:15 15.03.2015.

Glogoski odakle ti pravo da sve branitelje svrstavas u sator mi ostali nismo da rusimo drzavu koju smo stvarali niti ju muzemo ko kravu muzaruka sto to vi usatoru radite.

RE
realni19
20:26 15.03.2015.

Đuro tebe i tvojih potrčkala pun mi vas je k...c

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije