Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS o presudi:

'Sramotni Haaški tribunal gotovo blagonaklono gleda na projekt stvaranja tzv. Velike Srbije'

Đuro Božanović
Foto: Vedran Balen
01.04.2016.
u 14:01

Božanović smatra kako je sud svojom presudom legitimizirao želju srpskog naroda za proširenjem teritorija na račun drugih zemalja

- Oslobađanje Vojislava Šešelja je dno dna predstavničke demokracije u Europi i svijetu i težak poraz ionako dvosmislenog anglosaksonskog prava – kaže Đuro Božanović, međunarodni tajnik HSP-a Ante Starčević. On dodaje kako je talijanski sudac Antonetti pokazao što tzv. talijanska iredentistička pravda predstavlja u današnjem svijetu. Prema njegovim riječima, presuda je takva da se stječe dojam da se sudilo napolitanskom mafijaškom makrou podrijetlom sa Sicilije, gdje su ubojstva i krvožedni obračuni dio svakodnevice, a ljudski život proizvod s određenim rokom trajanja.

- Sramotni Haaški tribunal gotovo blagonaklono gleda na projekt stvaranja tzv. Velike Srbije, proglašavajući ga političkom platformom Srba i ignorirajući njegov stvarni značaj - podlogu za genocid i moderni holokaust nesrpskih naroda – ističe Božanović.

On smatra kako je sud svojom presudom legitimizirao želju srpskog naroda za proširenjem teritorija na račun drugih zemalja, a Hrvatima, Bošnjacima, Albancima i ostalim narodima stradalim u velikosrpskoj agresiji donio bojazan od mogućnosti ponavljanja istog zla u budućnosti. Zbog svega toga, HSP AS izrazito oprezno gleda na buduće Šešeljevo ponašanje, pozdravlja svaku blokadu njegova možebitnog ulaska u Hrvatsku, osuđuje njegove provokacije upućene hrvatskom vodstvu, posebice predsjednici Kolinde Grabar-Kitarović i traži trenutačni stav i reakciju naše državne politike o cijelom događaju.

- Srbija kao pregovarač za pristup EU mora biti svjesna da ova presuda unosi nemir u susjedstvo, te se njena službena politika mora apsolutno distancirati od ovog zločinca i provokatora. HSP AS će promptno i bez suzdržanosti reagirati na svaki negativan pomak nepravedno oslobođenog zločinca te spriječiti ekspanziju njegovih želja i provokacija – zaključio je Božanović.

>> 'Hrvatski narod je 5. kolovoza 1995. pokazao što misli o velikoj Srbiji'

>> 'Naša je obveza da poštujemo i hrvatske i muslimanske žrtve, majku i Stipe i Franje'

Komentara 4

Avatar mama mia
mama mia
15:00 01.04.2016.

Veću glupoist od ove već davno nisam čula

Avatar mama mia
mama mia
15:03 01.04.2016.

A sad mi je mnogo toga jasnije pročitala sam ko je gospodin i kojoj stranci pripada pa me sad izjava ni mali ne čudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije