Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na rješenje o prvoj žalbi

Đurekovićeva udovica podnijela žalbu Vrhovnom sudu

Zdravko Mustač stigao na sud
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.01.2014.
u 12:16

Očekuju da će Vrhovni sud u kratkom roku odlučiti i u ovoj žalbi i o žalbi protiv odluke kojojm je odbijena predaja Zdravka Mustača po europskom uhidbenom nalogu Njemačke.

Iz odvjetničkog društva Pavlović i Pavlović priopćeno je kako su danas u ime stranke Gizele Đureković podnijeli Vrhovnom sudu žalbu protiv rješenja kojim je odbačena žalba protiv odluke Županijskog suda u velikoj Gorici kojom je odbijena predaja Zdravka Mustača po europskom uhidbenom nalogu Njemačke.

"U bitnom, žalba se temelji na ukazivanju na počinjene pogreške u primjeni domaćeg prava, a u svjetlu pravne stečevine Europske unije i posebno međunarodnih, europskih i domaćih propisa kojima se štite ljudska prava općenito i posebno prava žrtava kaznenih djela, te mjerodavne sudske prakse Eurospkog suda i Eurospkog suda za ljudska prava. I navedene propise u naročito navedenu sudsku praksu sudovi su, u svojoj ulozi tumačenja i primjene domaćih propisa, dužni neposredno primjenjivati pa i u ovom predmetu", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako očekuju da će Vrhovni sud u kratkom roku odlučiti i u ovoj žalbi i o žalbi protiv odluke kojojm je odbijena predaja Zdravka Mustača po europskom uhidbenom nalogu Njemačke.

>> Odvjetnici Đurekovićeve udovice: Iz medija smo doznali da nam je žalba odbačena

Komentara 3

DU
Deleted user
12:53 20.01.2014.

Ovo je žalosno ,u Hr ubiješ čovjeka i prođeš nekažnjeno. Ubiješ vuka ili zaštićenu pticu gine ti do 5 godina zatvora. Ako mučiš mačku lili psa gine ti do 2 godine zatvora . . Srpskom pustošenju Hrvatskom i ubijenih 6ijenih 6 000 civila ,Vesna Pusić kaže prećemo preko ("tko nas bre zavadi ") .Katastrofa

BA
barbaizamerike
14:28 20.01.2014.

pod hitno treba perkovica i mustaca izruciti onima koji ih traze da im sude zbog postovanja prema zrtvama koje su ubijene .UDBA je bila teroristicka organizacija koja je ubijala hrvatske domoljube na teritoriju drugih zemalja bez prava na sudenje i obranu

LA
lala7
20:33 20.01.2014.

Nobilo se udbaska marioneta,oni stoje iza svih njegovih poteza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije