Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodeni val

Dunav raste dva centimetra na sat, ugrožena Baranja

dunav, batina (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
1/4
16.01.2011.
u 16:36

Ni najstariji Vukovarci ne sjećaju se ovako visokog vodostaja Dunava u siječnju. Danas je bio tri metra, porast će još toliko

Zbog topljenja snijega i leda u uzvodnim dijelovima Dunava i jakim kišama u Njemačkoj, stručnjaci idućih dana očekuju novi vodeni val. Procjenjuje se da će vodostaj Dunava narasti za više od 300 centimetara u odnosu na trenutni tako da će ponovno neki dijelovi uz Dunav biti poplavljeni ili ugroženi.

Dunav je danas u 15 sati bio najviši u Batini, 361 centimetar. I tu, kao i kod Vukovara, raste po dva centimetra na sat. Ukoliko se obistine procjene stručnjaka, vodostaj Dunava kod Vukovara uskoro će premašiti razinu od 600 centimetara. Visoki vodostaji su uobičajeni u proljeće ili ljeto, ali niti najstariji Vukovarci ne sjećaju se ovako visokih vodostaja Dunava u siječnju.

Vukovarci ipak ne moraju strahovati od većih problema, no za očekivati je da se dio kuća na Budžaku, u Gospićkoj ulici, naselje u Rupama kao i Otok sportova brane zečjim nasipima. Redovite mjere obrane od poplava kod Vukovara proglašavaju se kada vodostaj dosegne razinu od 580 centimetara, a izvanredne kada premaši 630 centimetara. Prognostičari pak za sljedeći vikend najavljuju do šest stupnjeva nižu temperaturu.

Ključne riječi

Komentara 53

OB
-obrisani-
00:10 17.01.2011.

al cu da se napijem 21.12.2112....otvoricu ligestur na krovu zgrade,raspalicu rostilj,cuga do smrti,ekipa na broju,dobra muzika i vozi ,kume.....jedva cekam....

Avatar Idler 3
Idler 3
23:15 16.01.2011.

23:10h patria....ma pusti njega nek odgovara....svakim odgovorom kaže nešto o sebi ali i o svojima >:-))))))))))

OB
-obrisani-
00:13 17.01.2011.

Srbin hoce slobodu ne priznaju hrvatsku zastavu i hrvatsku himnu dole Hravatska dole domoljubi hocemo i kancelariju u Briselu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije