Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAJU VIŠE MJESTA

Dumovec ima problem s manjkom kapaciteta, poziva sve na udomljavanje

Mačka/Ilustracija
Foto: Getty
18.11.2019.
u 14:01

Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec u ponedjeljak je pozvalo građane da ih posjete te udome životinje jer su njihovi prostori potkapacitirani za smještaj 34 mačke i oko 180 pasa o kojima se brinu.

Iz Dumovca su priopćili kako skrbe o novih 19 mladih mačića odbačenih u leglima i 15 odraslih koje su pronađene ozlijeđene.

- Sklonište nema odgovarajuće smještajne kapacitete za broj mačaka o kojima se trenutačno brine, pa im se hitno traži trajni dom - istaknuli su.

Upozoravaju da su neki mačići odbačeni tik nakon okota, što je zahtijevalo ulaganje iznimnih napora kako bi preživjeli. One ozlijeđene, ističu, preživjele su uz niz operacija među kojima su sanacije prijeloma stražnje noge, operacija velike trbušne hernije, saniranje krvarenja pluća i sl.

- Uz velik broj mačaka trenutačno se brinu i o 180 pasa koji čekaju udomljenje, a na privremenom udomljenju još je šezdeset pasa. Psi koji su na privremenom udomljenju kod volontera, traže posebnu skrb. Riječ je o štencima, starijim psima te onima slabijeg zdravlja - upozoreno je.

Iz Dumovca su izrazili nadanje da će što prije moći početi s gradnjom posebnog skloništa za mačke, a taj projekt žele financirati iz EU fonda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije