Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko su najposebniji (grado)načelnički kandidati

Dule bi klub u Dioklecijanovoj palači, Mladenka Mikulec za Mače ide još jače

Foto: DAVOR PUKLAVEC/EMICA ELVEDJI/DUŠKO JARAMAZ/PIXSELL, FACEBOOK
1/5
29.04.2021.
u 10:32

‘Konji – nezavisna lista za Zadar’ politička je organizacija koja stoji iza Enija Meštrovića

Kava za van pit će se unutra, ugostiteljski objekti radit će 0-24, riva će, uz šetalište, biti parking, a s nje će se maknuti ploče i staviti brački kamen – dok šeta Splitom, u kratkom videu objašnjava Duško Radić svoje planove, što bi najbolje bilo za grad pod Marjanom. Glazbenik zvani Dule svoju je gradonačelničku kandidaturu najavio na Zabava.tv-u, objasnio da će Dioklecijanove podrume pretvoriti u noćni klub, a plan ima i za Spaladium Arenu. Dotjerat će je, kaže.

– Brusilicom ćemo ispilati armaturu. Nisam zidar, ali može se inkartat. To može izgledati dobro – da će areni malo žbuke biti dovoljno, pojasnio je Duško Radić Dule pa zaključio da se može staviti na nju i neki billboard.

“Zaobiđi me”

– Neko će ga platit pa će grad i od toga zarađivati – pun je ideja ovaj, kako sam za sebe kaže, “vizionar, bubnjar, otac troje prekrasne gladne djece”. Gladne uspjeha, pojasnio je detaljnije, a takav je, veli, i on. Zabavlja se, očigledno, gospodin Dule, baš kao i Enio Meštrović iz Zadra, umjetnik poznat u gradu, a i šire, po svojim performansima s KUD-om Bleke i konji, čiji je predsjednik. Treći mu je ovo izlazak na izbore, a ovog puta za čelo Zadra borit će se u liku svog alter-ega Ričarda. Potpise je skupio, predao ih je prekjučer, a novinarima koji su ga čekali kad je dokumente nosio sa skutera je dijelio morske plodove.

– Nemojte to samo na buzaru spremat, nije jestivo – rekao je Ričard pa pojasnio kako on sad preuzima grad i sljedeće četiri godine radi za narod.

Dobro, prvo za sebe, ispravio se, pa onda za narod. “Konji – nezavisna lista za grad Zadar” politička je organizacija koja stoji iza njega. Iza Ričarda, da budemo precizni, dok je Enio Meštrović kandidat na listi dr. Ivice Žuvele za zadarskog župana. Podupiratelje nema pak Zvonko Moštak, koji planira postati prvim čovjekom Zaboka, sa sloganima, prvim vrlo logičnim, “Svoj na svome”, a drugim “Odzvonilo uhljebima!”. Svoje veleplakate postavio je Moštak po drveću, a od dasaka izgradio je i postolja za one gdje drveća nije bilo, što mu je onda, kako je pojasnio, srušio aktualni gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Nije samo to problem s vlasti, već i njegov grunt u Lugu Zabočkom preko kojeg bi Zagorski vodovod trebao kopati kanalizaciju. Neće Moštaku nitko ništa otimati, zaključio je kandidat za gradonačelnika pa oko svojeg posjeda postavio natpise “zaobiđi me”. Ipak, pohvalio se da je upravo Barbara Hanžek, supruga Ivana Hanžeka, jedna od onih koji su potpisom podržali njegovu kandidaturu.

Tko je nju podržao, nije otkrivala Mladenka Mikulec, još jedna Zagorka i načelnica općine Mače, koja svoju poziciju želi i zadržati. Cvijeće je postalo kamen spoticanja u njezinoj kampanji jer prva žena Mača svojim je biračima, na Dan planeta Zemlje, dijelila sjeme na kojem je pisalo “Zasadimo budućnost, zalijevajmo povjerenjem”, a sve pod sloganom kampanje “Još jače za Mače”. SDP-ovki je odmah prigovorio, naravno, HDZ-ov kandidat za načelnika Igor Pelko, koji je rekao da je “Mače puno više od puke sadnje cvijeća”.

Nije lako biti kandidat, što vjerojatno najbolje zna psihijatar Herman Vukušić, koji je Zagreb htio osvojiti ispred Agramera. Prekjučer se iz utrke za gradonačelničku fotelju povukao, a čini se, barem prema tome kako je povlačenje pojasnio, da su njegovi Agrameri ipak odlučili podržati svog prvotnog kandidata Otta Barića, koji pokušava postati zamjenik Jelene Pavičić Vukičević. Možda i šteta jer Vukušić je baš snimio predizborni spot u kojem su, uz njega, glavni likovi aktivist Tomo Mašević, pravnica Vera Makaze i profesor Dado Filić, koji biračima sipaju obećanja, dok Vukušić leži na balvanima i tvrdi da nije jedan.

– Ne bum vas farbal, pa niste vi ovce. Zagreb nisu samo problemi, Zagreb su i njegovi ljudi. A kada ljudima bude dobro, i gradu će biti dobro. Počnimo od toga. Ja sam doktor Herman Vukušić i ja fakat brijem na Zagreb – da je njegov plan za boljitak metropole vrlo jednostavan, pojasnio je Vukušić u svom videu, koji je službeno sad već maknut s YouTubea, ali ipak ga se može pronaći na nekim drugim kanalima.

Ponoćna kandidatura

Sa sjevera Hrvatske vratit ćemo se sad još malo na jug, do Vodica. HDZ-ov Ante Cukrov ondje je svoju kandidaturu objavio u ponoć jer će, rekao je, za svoj grad raditi i dan i noć. “Gradonačelnik bez tajni” jedan je od njegovih slogana, a nije tajna ni da obitelj Cukrov organizira ekskurzije brodom u sklopu svoje tvrtke Destina. Na internetskim stranicama firme može se naći malo pobliži opis kapetana Ante Cukrova pa stoji ondje kako ga svi znaju pod nadimkom Desto, a pretendent na čelo grada utjelovljuje i “dalmatinski životni pristup ‘pomalo’, što znači da mu nikad ništa ‘nije priša’. Stoga, odluke koje donosi pouzdane su i promišljene”. 

 

>> VEČERNJI TV Kerum, Ramljak, Franić, Puljak i Grković: Žestoko sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Splita

Ključne riječi

Komentara 1

ST
Stipan
18:24 29.04.2021.

Splitu moj , koji krimosi tobom vladaju. Bija si grad a sad si ništa , ni selo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije