Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dukat predstavio „zeleni“ obrazovni projekt – Dukatići čuvaju prirodu

Dukatići čuvaju prirodu
21.04.2021.
u 12:13

Na DukaticiCuvajuPrirodu.hr učenici nižih razreda uče o važnosti ekološki osviještenog i odgovornog ponašanja u svakodnevnom životu

Uoči Dana planete Zemlje Dukat je predstavio obrazovni ekoprojekt Dukatići čuvaju prirodu čiji je cilj osnaživanje učenika nižih razreda osnovnih škola da svojim djelovanjem svjesno utječu na zaštitu okoliša i stvaranje zdravijeg okruženja za sve.

Projekt čini Mala škola zaštite prirode koja se sastoji od kratkih i poučnih priča putem kojih osnovci uče osnovne pojmove u vezi s očuvanjem okoliša, pravilnim odlaganjem otpada i ambalaže Dukatovih proizvoda te općenito ekološki svjesnim ponašanjem, a odvija se na mrežnoj stranici www.DukaticiCuvajuPrirodu.hr.

Obrazovne cjeline u obliku priča prate kratke provjere znanja čijim rješavanjem učenici postaju ponosni nositelji titule „Dukatić – čuvar prirode“ te vlasnici diplome koja im dolazi elektroničkim putem, a tiskana verzija i poštom na kućnu adresu.

Obrazovni program realiziran je u suradnji s Biotekom, udrugom za promicanje biologije i srodnih znanosti, te se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

„Ovaj je projekt nastavak našeg dugogodišnjeg likovnog projekta 'Volim mlijeko!' u kojemu je ove godine sudjelovao rekordan broj učenika iz više od polovine hrvatskih osnovnih škola, a čija je tema bila planet Zemlja. Tako četiri najkreativnija dječja crteža našeg planeta krase ograničeno izdanje Dukat trajnih mlijeka koja se odnedavno mogu pronaći u trgovinama i koja komunikacijom na ambalaži pozivaju roditelje da uključe svoje školarce u Malu školu zaštite prirode na DukaticiCuvajuPrirodu.hr. Ponosni smo što je našu ekoškolicu već uspješno završilo preko 1.300 djece i što je toliko  diploma već odaslano u sve dijelove Lijepe Naše“, istaknula je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

„Zabrinjavajući je podatak da više od 80 posto komunalnog otpada bacamo u smeće umjesto da ga odvajamo, a jednako toliko proizvoda bacamo nakon samo jedne uporabe iako ih možemo višekratno koristiti u kućanstvu. Svi zajedno moramo učinkovito djelovati kako bismo to promijenili, a edukacija djece od najranije školske dobi o njihovoj ulozi u očuvanju okoliša važna je karika u tome. Pozdravljamo inicijativu i doprinos Dukata stvaranju okolišno osviještenih generacija“, izjavila je u povodu predstavljanja projekta Kristina Duvnjak, izvršna direktorica udruge Bioteka i voditeljica programa edukacije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije