Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duga Resa

Kazna od 6.000 kuna zbog banalnog prekršaja

Vlasnik je dobio kaznu od 6.000 kuna
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
06.03.2018.
u 22:20

Inspekcija se dogodila deset minuta iza ponoći, a u inspekciji je bila inspektorica Ministarstva turizma s dva policajca iz PP Duga Resa

Neobičan slučaj dogodio se u Dugoj Resi, a završio je i veoma visokom novčanom kaznom. Iako se čini kao banalna stvar, vlasnik objekta na Mrežnici kažnjen je zbog toga što u kafiću nije imao istaknut natpis zabrane usluživanja i konzumiranja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina.

Prema pisanju KAportala, vlasnik je dobio kaznu od 3.000 kuna. No, to nije sve. Isti iznos kazne morat će platiti i poduzeće kojemu je direktor. Sud je ustvrdio da prilikom inspekcijskog nadzora nisu istaknuli predmetnu oznaku. Na taj način prekršili su Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti. Ako se odluče na plaćanje dvije trećine iznosa, ostatak duga bit će im oprošten. 

Inspekcija se dogodila deset minuta iza ponoći, a u inspekciji je bila inspektorica Ministarstva turizma s dva policajca iz PP Duga Resa. Ovako visoke kazne izrečene su zbog toga što je vlasnik lokala višestruko kažnjavana osoba

 

 

Komentara 5

NI
nirovad
18:36 07.03.2018.

"višestruko kažnjavana osoba". Koliko opomena mu treba. Po džepu pa će valjda zapamtiti zakon.

DU
Deleted user
01:21 07.03.2018.

Sramota.

MA
maximinimax
05:29 07.03.2018.

Očito se ništa još ne mijenja, nema nam pomoći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije