Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuvajte račune!

Dubrovnik: Platila 200 kuna kazne jer nije imala račun

Dubrovnik
Zvonimir Pandza/Vecernji list
14.08.2013.
u 15:25

Prema Zakonu o PDV-u, kupci moraju uzeti račun, imati ga pri izlasku iz prodavaonice i pokazati ovlaštenoj osobi ako ona to zatraži. U suprotnom im na licu mjesta može biti naplaćeno do 2.000 kuna.

Iako u posljednje vrijeme porezni inspektori imaju pune ruke posla s kontrolom fiskalizacije, nisu zapostavili ni kontrolu građana i njihovih računa.

Kako javlja Dubrovački vjesnik, porezni inspektori ovih su dana presretali kupce ispred trgovina u Dubrovniku. Najlošije je prošla gospođa koju su zatekli u Župi Dubrovačkoj koja nije imala račun pa je morala platiti kaznu od 200 kuna.

Prema Zakonu o PDV-u, podsjetimo, kupci moraju uzeti račun, imati ga pri izlasku iz prodavaonice i pokazati ovlaštenoj osobi ako ona to zatraži. U suprotnom im na licu mjesta može biti naplaćeno do 2.000 kuna.

Jeste li imali sličnih iskustava? Javite nam se na javi@vecernji.net!

Komentara 4

NI
nikolaalexanderborota
09:27 28.03.2016.

...what a bullshit - I am not going to spend 1 cent in your crazy country !?

ZS
zspanco
11:04 28.03.2016.

A tko kontrolira blagajnice kada kupcima ne vraćaju 5, 10, 20 ili 30 lipa pod izlikom da nemaju sitnih novaca u blagajni. Da ne govorim o 1 ili 2 lipe kojih uopće nema u opticaju, a tokom godine se tako trgovačkim lancima skupi i po nekoliko milijuna viška u kasi. A naša zakonom određena najmanja monetarna jedinica je jedna lipa. Nađite ju molim Vas u bilo kojoj trgovini ako možete. Malo morgen, nema je nigdje!!!

NI
nivesh
02:22 29.03.2016.

Bedastoće ... uvijek uzmem račun, letimice pogledam i bacim u prvi koš za smeće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije