Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA OTKRIĆA
Povratak na članak

Dubrovčani su živjeli s Indijancima prije prvih doseljenika iz Engleske?

Guverner John White po povratku u koloniju pronašao je napušteno selo. 115 ljudi, među kojima i njegove kćer i unuke, nestali su

Komentari 5

Avatar Peterančan
Peterančan
17:39 11.07.2018.

Ma ja sam se još tam 1300 i neke godine kartal belu sa dečkima iz plemena Croatataimama, pa su mi rekli da su svi oni podrijetlom iz Čučerja. Pobegli su jer im je njihov velečasni predvidel da budu u Hrvatskojj produžili radni vijek na 75 godina. Bilo im je komplicirano putovati za Irsku, pa cure i dečki zaplivali ..... i eto.

VL
KO
kordunmoj75
06:30 12.07.2018.

A da ni su ti indijanci,mozda zivili na ovim nasim danasnjim prostorima,pa se svi skua odselili u ameriku u drzavu Crotatamama......

VL
DU
Deleted user
14:02 11.07.2018.

I recimo da Hrvati dođu na Mars iskopavanja će pokazati i dokazati da su prvi sukobi Srba i Hrvata bila na Marsu i šire. Na kraju se ispostavlja da su obje nacije pale s Marsa i krenule stvarati novu Croatiju.

VL
DH
dalibor.hren
08:21 14.07.2018.

Zato sad imaju ospice!

VL
RI
river
08:07 02.08.2018.

Još se traga za sudbinom tih doseljenika iz Engleske..Davno prije na put prema zapadu krenio je veliki brod pod zapovjednistvom kapetana Lovric I to iz Dubrovnika.Uz istocnu obalu USA brod je unistio urgan (veliki vjetar)Jedan dio od 250 mornara seio od 250 mornara se spasio plivanjem do otoka koji se kasnije zvao Croatoan island .Buduci da nisu imali alata da naprave drugi brod s kojim bi se vratili u Dubrovnik, morali su ostati tamo sa urodjenicima Tako su ostali do dolaska prvih engleza.U Dubrovniku vjerojatno ima dokumentacija o tom brodu I kapetanu Lovric.Problem je sto svi dokumentiiz tog razdoblja su pisani Latinskim jezikom I nisam mogao pronaci nista od tog broad I kapetana. Tako je opisao John Badovinac u Zajednicaru.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.