Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europarlamentarka

Šuica pisala čelnicima EU-a o graničnom sporu sa Slovenijom

Savudrija: Ribari i policija na moru uz granicu sa Slovenijom
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
09.01.2018.
u 22:01

Dubravka Šuica smatra da je jedini put ka rješenju stalni dijalog između dvije države članice na miran i konstruktivan način

Potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Dubravka Šuica uputila je pismo predsjedniku Parlamenta, Komisije i Vijeća o rješavanju otvorenog graničnog spora sa Slovenijom, priopćio je u utorak njezin ured.

Pismom predsjedniku Europskog parlamenta Tajaniju, predsjedniku Komisije Junckeru i predsjedniku Europskog vijeća Tusku, Šuica želi pomoći da se izbjegnu krive interpretacije i omogući nastavak razgovora, stoji u priopćenju.

Dugogodišnja zastupnica Hrvatskog sabora i Europskog parlamenta u drugom mandatu tvrdi da je Hrvatska uvijek poštovala međunarodno pravo i njegovu primjenu.

Smatra da je jedini put ka rješenju stalni dijalog između dvije države članice na miran i konstruktivan način.

Napominje da su Hrvatska i Slovenija ušle u Europsku uniju sa istom zajedničkom granicom i tako funkcionirale godinama.

Također napominje da se slažu u više od 90 posto, a imaju različita stajališta oko 10 postogranice, no i mnoge zemlje članice imaju slične probleme i rješavaju ih mirno i u dobroj vjeri.

Stoga se nada kako će dvije prijateljske zemlje i zemlje saveznice prevladati razlike i doći do, za obje strane, prihvatljivog rješenja, navodi se u priopćenju.

Komentara 16

LI
lipica
23:21 09.01.2018.

Pazi ovo, i Suica se sjetila da je u Briselu kao jedan od predstavnika Hrvatske. Mala dosijetka za velike novce!

BO
booloo
00:03 10.01.2018.

zašto ne postavi pitanje šta još slovenska vojska radi na Svetoj Geri ako slovenci priznaju arbitražnu odluku?

Avatar tetina
tetina
02:38 10.01.2018.

Sad pisala! ? A sto je radila sve ove godine. ..pa u EU parlamentu sjedi kako bi se borila I zauzimala za hrvatske nacionalne interese. .. koja je vasa uloga do danas bila , gospođo Šujica ??? Danas ste pisali?? ! Sramota! Sramite se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije