Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIROVITICA

Državno odvjetništvo žalit će se na oslobađajuću presudu vozaču koji je pijan pregazio biciklista

Biciklist
Foto: GettyImages
1/3
22.11.2019.
u 16:05

Prometni vještak također je utvrdio da je Perkec mogao uočiti biciklistu na udaljenosti od 100 metara pod dugim svjetlima, ili na 50 metara pod kratkim svjetlima.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici objavilo je u petak da će se žaliti na nepravomoćnu presudu Općinskog suda kojom je Bruno Perkec oslobođen optužbe za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u kojoj je biciklist Damir Jurišić u rujnu 2017. na mjestu poginuo.

"Presudu Općinskog suda u Virovitici kojom je okrivljeni Bruno Perkec oslobođen od optužbe da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu smatramo u cijelosti neosnovanom, budući da držimo da je sud pogrešno utvrdio činjenično stanje", odgovorio je na Hinin upit Saša Kovačević, zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Virovitici. 

Nije ga se moglo teretiti za nepružanje pomoći jer je biciklist preminuo na licu mjesta

Iz Općinskog državnog odvjetništva navode da je tijekom istrage protiv Perkeca provedeno toksikološko vještačenje kojim je utvrđeno da on nije bio alkoholiziran.

Ujedno izvješćuju da Perkecu nije moglo biti stavljeno na teret kazneno djelo nepružanja pomoći, jer je obdukcijom utvrđeno da je Jurišić preminuo na licu mjesta od ozljeda zadobivenih u prometnoj nezgodi.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Emisija Provjereno Nove TV u četvrtak je emitirala prilog o ravnatelju Županijskih cesta Virovitičko-podravske županije Bruni Perkecu, kojemu je nakon dvije godine suđenja donesena nepravomoćna presuda da nije kriv.

Oslobođen je krivnje da je 8. rujna 2017. na Županijskoj cesti br. 4007 udario i usmrtio biciklista kojeg je pretjecao. Perkec se pritom nije zaustavio, niti je zvao pomoć, te kasnije prometnu nesreću nije ni prijavio, otkriva Provjereno.

U iskazu emisiji Nove TV Jurišićev brat Igor rekao je da je on prvi došao do mjesta nesreće, udaljenog nekoliko stotina metara od obilteljske kuće unesrećenoga, te zatekao policiju pri očevidu.

"Pronašli su otkinuti retrovizor i neke brojeve po kojima su otkrili tko je vlasnik auta i tko ga je vozio”, rekao je brat poginulog. Za to vrijeme u policijskoj postaji u Virovitici pojavio se Perkec i prijavio da je prethodnu večer automobilom udario divljač.

Državno odvjetništvo podignulo je protiv Perkeca optužnicu za izazivanje prometne nesreće kojom je prouzročena smrt. Nakon dvije godine suđenja sutkinja Općinskog suda u Virovitici Jasna Delić - Janković nepravomoćno ga je oslobodila krivnje.

Adriana Jurišić, supruga stradalog Damira, tvrdi da su tijekom suđenja izneseni dokazi da je Perkec upravljao službenim autom pod utjecajem alkohola, ali to nigdje ne stoji.

"Otišao je kao da je trknuo psa"

"Perkec apsolutno ništa nije poduzeo, nije je zvao hitnu pomoć niti je zvao policiju. Pokupio se s mjesta događaja, sjeo u auto i otišao, kao da je trknuo psa", rekla je Adriana Jurišić Provjerenom.

Perkec i svjedoci na suđenju su ispričali da je on neposredno prije nesreće bio na domjenku, nakon kojeg je otišao u kafić gdje je popio još dva piva i potom vozio automobil. Na sudu je Perkec rekao kako je mislio da je udario divljač, a to je kazala i njegova suvozačica.

Utvrđeno je da je i biciklist imao alkohola u organizmu, no sudski vještaci ocijenili su da je vozio uz rub ceste. Nedvojbeno je, procijenio je prometni vještak, da biciklist nije nikako mogao izbjeći udarac automobila, a da je Perkec mogao izbjeći sudar.

Prometni vještak također je utvrdio da je Perkec mogao uočiti biciklistu na udaljenosti od 100 metara pod dugim svjetlima, ili na 50 metara pod kratkim svjetlima.

Državno odvjetništvo odbilo je zahtjev obitelji Jurišić da se u optužnicu uvrsti kazneno djelo nepružanja pomoći unesrećenom obrazloživši da je smrt nastupila trenutno nakon sudara pa stradalom nije bilo pomoći.

Komentara 9

IS
istinaizlike
16:18 22.11.2019.

A on je u preletu prekobicikliste odmah spoznao da ovom nema pomoći pa je produžio dalje? I što se tiče divljači, lažu i on i suvozačica. Razmislite, mislite da ste udarili divljač, vidite da vam je otkinut retrovizor ali se vi ne zaustavljate da provjerite drugu štetu i je li auto uopće može dalje? Tko bi tako postupio?

KO
Kokoiduhovi
20:20 22.11.2019.

Eto; sinkopa, Horvatinčić, Žužić jr., Đakić jr. Kirin...ma svi ruka ruku mije, a tzv. mali ljudi, mi koji ih plaćamo, trebali bismo šutjeti, trpjeti, okrenuti i drugi obraz...Strašno. Kakvi gmizavi licemjeri, Ni Časti, ni dostojanstva ni ljudskosti, ničega. Grabežljivci.

BA
Barbasmora
16:25 22.11.2019.

Mora da je clan hdza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije