Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSTOR U KLAIĆEVOJ

Državno odvjetništvo tuži Savez izviđača Zagreb: Prijete ovrhom ako se ne isele

Foto: Google Maps
28.07.2020.
u 14:59

Kako ističe Državno odvjetništvo, izviđači su odbili dobrovoljno iseliti, a slijedom svega toga podnijeli su tužbu zagrebačkom Trgovačkom sudu.

Državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je tužbu protiv Saveza izviđača Zagreb kojom se traži njihovo iseljenje iz prostora u zagrebačkoj Klaićevoj ulici te predaju tog prostora u državni posjed u roku od osam dana pod prijetnjom ovrhe.

Tužba je uslijedila nakon neuspješnog mirnog rješavanja spora pokrenutog u siječnju, a na temelju zahtjeva u kojem je država predlagala mirno rješenje spora zbog bespravnog korištenja nekretnine.

Od Saveza izviđača Zagreb tražilo se da prizna zahtjev za mirno rješavanje spora, da se isele i predaju poslovni prostor ''slobodan od svih stvari i osoba u posjed Republici Hrvatskoj''.

Prema rješenju zagrebačkog Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove iz travnja 2014. država je utvrđena kao vlasnik cjelokupnog prostora koji su izviđači koristili u zagrebačkoj Klaićevoj ulici 42, a prema tužbi koristili su ga u ''cijelosti bez da su s vlasnikom regulirali uvjete korištenja''.

Kako ističe Državno odvjetništvo, izviđači su odbili dobrovoljno iseliti, a slijedom svega toga podnijeli su tužbu zagrebačkom Trgovačkom sudu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije