Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donijeli rješenje

Državno odvjetništvo odbacilo Bujančevu kaznenu prijavu protiv Stipe Milanovića

velimir bujanec
Foto: Screenshot YouTube
25.02.2016.
u 17:14

– Indikativno je da sam o ovome čuo iz medija, a ne od Državnog odvjetništva – rekao je Bujanec.

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu koju je novinar Velimir Bujanec u listopadu 2015. podnio protiv Stipe Milanovića, oca tadašnjeg premijera, Zorana Milanovića. Bujanec je podnio kaznenu prijavu zbog prijetnje te davanja lažnog iskaza. Oba navoda ODO je odbacilo, a rješenje je donijelo 17. veljače.

– U obrazloženju piše da rezultati kriminalističkog istraživanja ne ukazuju da je imenovani, dakle ja, počinio navedena kaznena djela. Svjedoci su rekli da u mojoj izjavi nisu čuli prijetnju. Uostalom, kako jedan starac invalid može prijetiti Velimiru Bujancu – kaže otac bivšeg premijera Stipe Milanović.

Podsjetimo, Velimir Bujanec o navodnim prijetnjama izvijestio je na svome profilu na Facebooku, napisavši da mu je Stipe Milanović pred svjedocima rekao. "O mojim sinovima pričaš gluposti. Rekao sam Kreši da te treba prebiti..."

Velimir Bujanec kaže da je ova odluka bila očekivana. 

– Indikativno je da sam o ovome čuo iz medija, a ne od Državnog odvjetništva. Kad sam podnosio kaznenu prijavu, slali su me iz jedne policijske postaje u drugu pa potom u treću da bi je uopće zaprimili. Već tada mi je bilo jasno da od toga neće biti ništa, no bez obzira na sve, važno mi je da je javnost doznala kako se ponaša obitelj Milanović – rekao je Bujanec.

Dodao je i da je "jasno da je jedan dio Državnog odvjetništva pod kontrolom bivše vlasti".

– To je očito i iz nekih drugih slučajeva – aktualnog Milijana Brkića i Zdravka Mamića, pa sve do progona vukovarskih branitelja i ljudi iz Savske 66. Sutra, kada će opet prijetiti novinarima, Državno odvjetništvo ponovno neće učiniti ništa. Prijetilo se i Gordanu Maliću, ali i po tom pitanju DORH nije učinio baš ništa. Sve ovo čine umjesto da istražuju kriminal Krešimira Milanovića – kaže Bujanec.

Novinar Bujanec tvrdi da je Stipe Milanović utjecao na svjedoke u ovom slučaju.

– Nalazio se na zagrebačkoj periferiji u jednom kafiću i tražio ih je da promijene iskaz. Objavio sam i fotografije koje svjedoče o tome. Ako nije kriv, što se imao s njima nalaziti. I zbog toga jedan aplauz neokomunističkom Državnom odvjetništvu – kaže Bujanec.

Najavio je i da ovo nije kraj sudskog procesa u vezi sa Stipom Milanovićem.

– Odvjetnik Vladimir Terešak preuzet će ovaj postupak i nastaviti s kaznenom prijavom protiv Stipe Milanovića. Nadamo se da bi se kroz nekoliko mjeseci i u represivnom sustavu mogle dogoditi neke promjene pa bi i objektivnost DORH-a mogla biti veća – rekao je Bujanec. 

>> Bujanec kazneno prijavio Stipu Milanovića

Komentara 70

AF
afer
17:30 25.02.2016.

Da li će Državno odvjetništvo u istom stilu odbaciti Ostojićeve kaznene prijave svega i svaćega ili vrana-vrani ne vadi oći???

BE
berogrga
18:04 25.02.2016.

Kada je Mamić navodno prijetio, dorh je odmah reagirao i optužio Mamića, a kada Milanovićev tata prijeti, nikom ništa. Isto tako Krešo Milanović u ovoj državi može raditi što hoće. Jel se sjećate nedavnog članka na 24 sata o razbijanjuu kriminala i pranja novca preko fiktivnih tvrtki koje posluju sa zlatom? Zašto je sve utihnulo nakon tog članka, a da i Krešo Milanović je u toj priči, pa su porezna, mediji, dorh i uskok sve pomeli pod tepih. DORH je zaštitnik mutnih poslova obitelji Milanović!

ST
Starotopoljanin
17:38 25.02.2016.

Bravo za Bujanca,samo tesko ces ti istjerati pravdu protiv stipe cuvara golog otoka.jaki su ti ti milanovici,a pogotovo ovaj ranjeni zoka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije