Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povodom blagdana

Državni vrh položio vijence i zapalio svijeće na Mirogoju

Državni vrh položio vijence na Mirogoju
Foto: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija
1/11
31.10.2017.
u 10:27

Vijenci su položeni kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, pred središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana...

U prigodi blagdana Svih svetih, predsjednica Republike Kolinda Grabar - Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, te drugi visoki državni i vojni dužnosnici na zagrebačkom groblju Mirogoju položili su vijence i zapalili svijeće.

Vijenci su položeni kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, pred središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Državni vrh položio vijence na Mirogoju
1/38

Uz premijera Plenkovića bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i dr.

Prije toga izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga položila su vijence i zapalila svijeće, kao i izaslanstvo HDZ-a, raznih udruga iz Domovinskog rata te mnogi drugi.

Komentara 14

Avatar wally_com
wally_com
12:34 31.10.2017.

Franjo Tudjman je zaista bio veliki vizionar..........Suradnja s Karadžicem, Miloševicem, podjela BiH na racun Hrvata iz Posavine, nudenje dubrovackoga zaleda Karadžicu, Savudrijskoga zaljeva Slovencima, pljackaška privatizacija, ubojstvo Blaža Kraljevica, rušenje financijskoga sustava BiH preko prodaje jugodinara, autoritarna vladavina koja nijenije dopuštala opozicijskoga zagrebackoga gradonacelnika, staljinisticki maniri, kupovina vile dan prije promjene zakona koji to onemogucuje, krivotvorenje doktorske disertacije, ispravljanje knjige u odlomcima koji govore o Židovima, tvrdnja da je sretan što mu žena nije Židovka ili Srpkinja, tvrdnja da novac nije imovina…Još da pridodamo sve Nevenkine firme koje su zaradivale milijune i milijarde dolara, pa Domovinu d.o.o Francekovog sincica...pa pljacku onog fonda koji je bio u dobrotvorne svrhe cemu je kumovala Ankica ....pa pljackom izazvano bogatstvo Francekovih unucica...i sve to dok je narod krvario po ratištima lijepe naše. Pa 200 bogatih obitelji koje su uspješno pokrale sve ono što je nekoc pripadalo narodu....banke, poduzeca, resurse, naftu, otoke, tvornice, fondove...

Avatar wally_com
wally_com
12:38 31.10.2017.

'Tko ne cijeni Tudmana ne voli Hrvatsku..... za nekoliko godina, bit ce dostupni transkripti Tudmanovih razgovora po Kanadi, i bit ce mnogo jasnije zašto su toliko brzali s privatizacijom. Od nastajanja HDZ-a svi okupljeni oko tog programa nismo bili informiraniani glede predsjednikovih obecanja i zapravo su te ‘kanadske teme’ prešucivane na našim užim skupovima, pa cak i u cetiri oka”... Nakon odluke o pocetku pretvorbe i privatizacije, stotine i stotine najvrednijih hrvatskih tvrtki dane su u ruke stranackim miljenicima. Vecini tajkuna ni na kraj pameti nije bio nastavak proizvodnje u darovanim im pogonima nego su ih vodili prema stecaju kako bi na kraju prodali placeve i nekretnine. Najjaci tajkuni imali su u vlasništvu i više od stotine poduzeca. Kakav je to bio eksperiment, pokazuje i sudbina tih ljudi – od svih tajkuna samo je jedan, Luka Rajic, ocuvao i razvio tvrtku, Dukat, ali ju je na kraju prodao Lactalisu”.

Avatar wally_com
wally_com
12:35 31.10.2017.

Hrvatska država temelji se na kriminalu,a ne na Domovinskom ratu,dok smo mi ratovali Tudjman je državu rasprodavao,a prvo namirio svoju obitelj,a zatim svoje drugove iz HDZ-a.Sve lopov do lopova,Viknuo je Imamo Hrvatsku,Nemamo mi Hrvatsku Vec on i jataci njegovi,Sanaderi Todorici,Škegro,Cobankovicic ,Fiolic Vidoševic,Pašalic i stotine drugih kapitalaca,koji su na našoj krvi lešinarili dtržavu,.....Tudjman je zlocinac i treba ga se sramiti... osim sto je to... jos je i kriminalac i zacetnik svega losega sto se dalje poslje njega odigralo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije