Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN DRŽAVNOSTI

Državni vrh odao počast poginulima za Domovinu

Državni vrh poklonio se na Oltaru domovine povodom Dana državnosti
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/8
25.06.2018.
u 11:10

Vijenac je položen i na  grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Hrvatska danas slavi Dan državnosti, a državni vrh  jutros je u spomen na poginule za Domovinu položio vijence na Oltaru domovine i na Mirogoju.

Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković sa izaslanstvima su, nakon polaganja zajedničkog vijenca na Oltaru domovine, počast poginulima za Domovinu odali polaganjem vijenaca na gradskome groblju Mirogoju ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid bol", ispred Središnjega križa branitelja i na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Vijenac je položen i na  grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Predsjednici države, Sabora i Vlade te drugi dužnosnici zatim su otišli u crkvu. sv. Marka na misu za Domovinu koju predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. U prigodi Dana državnosti svečani prijam za državne dužnosnike, diplomate i predstavnike, gospodarskog, kulturnog i javnoga života popodne će prirediti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Dan državnosti slavi se u spomen na 25. lipnja 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ, na temelju plebiscitarne volje građana iskazane na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine.

Državni vrh poklonio se na Oltaru domovine povodom Dana državnosti
1/8

Komentara 27

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
11:44 25.06.2018.

Lopovi i lažovi koji uništavaju svaku poru društva odaju počast poginulima koji su im svojom krvlju omogućili lopovluk! Prodali nas EU DIKTATURI potpisom na papiru,stolječima željenu neovisnost i sada klimavci poslušno slušaju naredbe iz Bruxellesa u zamjenu za Beograd!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
12:00 25.06.2018.

Čestitke svim pripadnicima HV-e posebno onima koji nisu čekali poziv već su se sami javili u ZNG dok se nije formirala HV. Iznad svih - HR !!!!!!

Avatar sindarela
sindarela
13:21 25.06.2018.

Gospođi uvijek nešto smiješno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije