Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA AFERE SMS

Državni odvjetnik: Zabrinut sam da cure informacije, oni koji to čine, čine kazneno djelo

Dražen Jelenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.05.2019.
u 11:39

Kao što znate, ne mogu vam reći ništa o istrazi, istraga traje u zakonskim rokovima, rekao je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić

Afera SMS još uvijek nije razjašnjena. Novinari su danas o istrazi pitali glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu, ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića

 "Podnesene su dvije kaznene prijave. Što se tiče curenja podataka, provode se izvidi. U sumnju se dovodi 37-godišnji hrvatski državljanin. U tijeku je pretraga računala", potvrdio je novinarima ravnatelj policije Milina. "Radna skupina napravila je niz poligrafskih testiranja, provode se izvidi, a kada dođemo do osnovane sumnje, tada ćemo podnijeti kaznenu prijavu", kazao je ravnatelj.

"Policija provodi izvide na temelju podataka", još jedanput je ponovio i nije htio potvrditi je li ministar Božinović bio na ispitivanju u vezi s time da je bio prisluškivan.

Na pitanje je li imao saznanja da ga prisluškuju, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je:

"Nemam saznanja jesu li to istinite informacije, nisam imao saznanja. Siguran sam da naš sustav djeluje vrlo dobro", rekao je Božinović dodajući da se provode izvidi. "Ja nisam adresat kojem SOA upućuje svoja izvješća", rekao je Božinović.

Novinari su ga pitali tko je Jovanka, o čemu je govorio Milijan Brkić. "Dovodite nas u situaciji da se treba ozbiljno referirati na sve što netko kaže", rekao je Božinović.

"Kao što znate, ne mogu vam reći ništa o istrazi, istraga traje u zakonskim rokovima", rekao je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

"Zabrinut sam da cure informacije, to je nekorektno, a oni koji to čine, čine kazneno djelo. Policija u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom provodi izvide", rekao je. "Ja nisam nadležan za SOA-u. SOA ima svoje zadaće, a ako dođe do određenih podataka, onda će nas SOA-a o tome obavijestiti", dodao je.

Video: Brkić o aferi SMS


Komentara 7

Avatar Grunf
Grunf
11:56 14.05.2019.

zlo svih zala je odvjetništvo i sudstvo u RH

DU
Deleted user
12:18 14.05.2019.

Tko sa imalo pameti vjeruje hrvatskom sudstvu? Nitko! Vi ste sljednici jugoslavenskih službi, svi koji ste se rotirali na čelnim pozicijama, od reda ste zaštitnici perkovića, boljkovaca, manolića, sova... Vi ste okov koji ne umijemo zbaciti! Porobljeni smo kao društvovo od najgorih sinova bivšeg režima.

EL
elkomadante
11:50 14.05.2019.

a i narod je zabrinut za dorh kako otvara slučajeve u određenim vremenima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije