Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bezuvjetno mišljenje

Državna revizija u Uredu predsjednice: Nema nepravilnosti i propusta

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.11.2016.
u 14:21

Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju financijski izvještaji Ureda predsjednice u svim značajnim odrednicama objektivno iskazuju rezultate poslovanja te stanje imovine i obveza.

Državna je revizija nakon provedene financijske revizije dala bezuvjetno mišljenje i Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ne našavši u poslovanju u prošloj godini nepravilnosti i propuste vezane uz usklađenost sa zakonima i drugim propisima.

Prema mišljenju Državnog ureda za reviziju financijski izvještaji Ureda predsjednice u svim značajnim odrednicama objektivno iskazuju rezultate poslovanja te stanje imovine i obveza.

Ured predsjednice obavlja savjetodavne, analitičke, stručne i administrativne poslove za potrebe predsjednice Grabar-Kitarović te druge poslove potrebne u obavljanju Ustavom i drugim zakonima utvrđenih ovlasti i obaveza predsjednice, a krajem 2015. godine imao je 139 zaposlenika. Izvor financiranja za obavljanje djelatnosti Uredu su, osim državnog proračuna (99 posto), i vlastiti prihodi (1 posto).

Ured predsjednice prihvatio nalaz revizije

Financijski plan Ureda za prošlu godinu iznosio je 41,1 milijun kuna, a ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 36,97 milijuna kuna. Rashodi su ostvareni u iznosu od 36,89 milijuna kuna, što je za 464.468 tisuće kuna ili 1,2 posto manje u odnosu na 2014. godinu. Odnosno, višak prihoda u prošloj je godini iznosio 64.776 kuna.

Glavninu rashoda činili su rashodi za zaposlene (59,8 posto ukupnih rashoda), a u odnosu na 2014. u prošloj su godini bili veći za 734.941 kuna (3,4 posto), najvećim dijelom zbog korištenja prava na naknadu plaće dužnosnika razriješenih dužnosti, po prestanku mandata, stoji u izvješću.

Revizija je provedena od sredine svibnja do sredine rujna ove godine, a Ured predsjednice prihvatio je nalaz revizije. Državni ured za reviziju obavio je financijsku reviziju i Hrvatskog sabora kojem također nije našao zamjerke, pa mu je dao bezuvjetno mišljenje.

Komentara 4

Avatar juricamesko
juricamesko
15:45 09.11.2016.

sada će joj u meinstream medijima popularnost još više past.nakon pustih propusta,prekršaja i svega ostaloga po ministarstvima gdje nitko ništa ne poduzima evo netko u ovoj državi netko sve radi po zakonu.

DU
Deleted user
14:35 09.11.2016.

Ukinuti državnu reviziju. Nitko se više ne obazire na njihova izvješća. Uzaludan posao.

MA
Malenkost
19:03 09.11.2016.

Ured predsjednice krajem 2015. godine imao je 139 zaposlenika!! A ja mislio da se ona seli s Uredom po cijeloj HR. Kamo s modnom revijom nakon Mandata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije