Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praznik

Evo kako je državni vrh obilježio Dan neovisnosti. Krstičević: Branitelji zaslužni što živimo u slobodnoj Hrvatskoj

Državni vrh prisustvovao misi za Domovinu u crkvi Sv. Marka
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/35
08.10.2019.
u 11:57

Državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Uz Dan neovisnosti Republike Hrvatske, visoka državna izaslanstva položila su vijence na Gradskom groblju Mirogoj - i to ispred središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ispred zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Vijence su položili premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić. 

U izaslanstvu su bili i brojni ministri: ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica demografije, obitelji, socijalne politike i mladih Vesna Bedeković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i drugi. Počast su došli odati i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i drugi.

Nakon toga, predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović, premijer i predsjednik Sabora nazočili su misi za Domovinu u crkvi sv. Marka.

Na Trgu svetog Marka u Zagrebu održava se prigodni program i ceremonija Velika smjena straže Počasno-zaštitne bojne, čime se ujedno obilježava i završetak nastupa u ovogodišnjoj sezoni. U okviru svečanog programa na Markovu trgu, u glazbenom dijelu programa nastupit će Orkestar Oružanih snaga RH i drugi.

Krstičević: Branitelji su zaslužni što danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uputio je čestitku svima, a posebice hrvatskim braniteljima, junacima Domovinskog rata i članovima obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja te istaknuo da su oni zaslužni što živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

"Posebnu zahvalu upućujem hrvatskim braniteljima, junacima Domovinskog rata koji su zaslužni što danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj. Neovisnost i samostalnost Hrvatska je teško stekla žrtvom brojnih hrvatskih branitelja. Danas je naša obveza graditi budućnost Hrvatske na vrijednostima Domovinskog rata, koji je temelj moderne hrvatske države. Moramo podizati buduće generacije i stvarati im svaki dan nove mogućnosti i prilike u našoj domovini, ne zaboravljajući naš temelj i mjeru vrijednosti - Domovinski rat. Zajedništvom i predanim radom gradimo budućnost sigurne i prosperitetne Republike Hrvatske na ponos hrvatskih građana", napisao je Krstičević. 

Komentara 15

RP
rpzagreb
12:13 08.10.2019.

Da, pravi i istinski branitelji su zaslužni. Ali koliko smo se od tada pomakli naprijed u društvenom, gospodarskom ili bilo kojem drugom kriteriju primjerenom načinu života 2019-oj godini?

Avatar Urbani
Urbani
14:18 08.10.2019.

Svim Hrvatima sretan Dan neovisnosti, za yu komunjare i ine dan zalosti.

Avatar Sandinista
Sandinista
12:38 08.10.2019.

Banke su nam talijanske, trgovine njemačke, benzin i INA mađarski, Kinezi nam grade most, a sve odluke se donose u Briselu. Sretan dan neovisnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije